DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL mavi ekran hatası

İşletim sistemi
Windows 10
Yer
sakarya/akyazı
Daha fazla  
RAM
16gb circual 3000mhz cl15
SSD veya HDD modeli
Samsung Evo 1tb
Ekran kartı
MSI Gtx 1060 6gb
Anakart
MSI z170 m5
İşlemci
İ7 7700k
Mavi ekran hataları alıyordum format attım lakin böyle hata vermeye başladı.
Durdurma kodu değişik.
Daha önce de bu hatayı almıştım sebebi nedir acaba neden kaynaklı.

images (10).jpeg

Mavi ekran hataları alıyordum format attım lakin böyle hata vermeye başladı.
Durdurma kodu değişik.
Daha önce de bu hatayı almıştım sebebi nedir acaba neden kaynaklı.

images (10).jpeg

Şu konuda sorun nedir daha önce de veriyordu hata son bir haftadır çekmediğim kalmadı paylaştım sayfada profilimden diğer hatalara da bakabilirsiniz net sorun nedir acaba teşekkürler.

Son düzenleme:
Biraz araştırdım. Game Pass'den oyun indirirken iptal edersen oluşuyormuş. O oyunu bulup kaldır. Sorun düzelir diye tahmin ediyorum

Ben 5 kere aynı hatayı aldım.Hepsinde bad sector kaynaklı sorundu.2. sorun driver kaynaklı olan bütün driverlar güncelse muhtemelen o bölümden yapıyor.Format atarken disk sıfırma yaptıysan o bölüm kalabilir.Flashtan boot edip c yi komple sildiysen yapılacan en mantıklı şey microsofta danışman.

Ben 5 kere aynı hatayı aldım. Hepsinde bad sector kaynaklı sorundu.2. sorun driver kaynaklı olan bütün driverlar güncelse muhtemelen o bölümden yapıyor. Format atarken disk sıfırma yaptıysan o bölüm kalabilir. Flashtan boot edip C'yi komple sildiysen yapılacan en mantıklı şey Microsoft'a danışman.

Dostum.

250GB - C: "SSD" Windows yüklü bunu komple biçimlendirdim tertemiz kurulum yaptım.
500GB'ın 300ü - D: "HDD": Bunda film müzik dosya vsler var.
200 GB HDD: Bunda da ıvır zıvır dosyalar var.
1TB - e: "SSD" bunda da oyunlar vs var.
Dostum.

250GB - C: "SSD" Windows yüklü bunu komple biçimlendirdim tertemiz kurulum yaptım.

Tüm driverları en güzel şekilde sorunsuz nasıl yükleriz.
Varsayalım yeni format attın PC'ye.
Yapacağın ilk 3 şey ne olurdu.

Dostum.

Tüm driverları en güzel şekilde sorunsuz nasıl yükleriz.
Varsayalım yeni format attın PC'ye.
Yapacağın ilk 3 şey ne olurdu.
Microsoft a mail at istersen cevap beklerken ben olsam hdd yi söküp mavi ekrani en çok ne zaman alıyorsan onu yaparim sorunun tam kaynağını bulmak icin.Bu süre zarfında başka arkadaşlar da cevap verir.

Microsoft'a mail at istersen cevap beklerken ben olsam HDD'yi söküp mavi ekrani en çok ne zaman alıyorsan onu yaparim sorunun tam kaynağını bulmak icin. Bu süre zarfında başka arkadaşlar da cevap verir.

En mantıklısı HDD eski zaten bayağı ondan olabilir.
Oyunlar desen zaten SSD'ye yüklü.
Ama asıl sorun şu
Oyun SSD'ye yüklü.
HDD kaynaklı ise SSD'ye yüklü oyunu oynarken niye hata versin tuhaf değil mi?
Microsoft'a mail at istersen cevap beklerken ben olsam HDD'yi söküp mavi ekrani en çok ne zaman alıyorsan onu yaparim sorunun tam kaynağını bulmak icin. Bu süre zarfında başka arkadaşlar da cevap verir.

Adsız.png

-------------------
F sürücüsüne bağlıydı sanırım hatalı 1MB'lık olan kısım diski kaldırdım HD Tune de de gözükmüyor artık sanırım şimden sonra bir sıkıntı çıkmaz eğer sorun HDD'den ise.

Dosya Ekleri

• hdhddd.png
    hdhddd.png
    57,2 KB · Görüntüleme: 49
Son düzenleme:
En mantıklısı HDD eski zaten bayağı ondan olabilir.
Oyunlar desen zaten SSD'ye yüklü.
Ama asıl sorun şu
Oyun SSD'ye yüklü.
HDD kaynaklı ise SSD'ye yüklü oyunu oynarken niye hata versin tuhaf değil mi?

Eki Görüntüle 1348168

-------------------
F sürücüsüne bağlıydı sanırım hatalı 1MB'lık olan kısım diski kaldırdım HD Tune de de gözükmüyor artık sanırım şimden sonra bir sıkıntı çıkmaz eğer sorun HDD'den ise.
Windows arada hddlerin partlarını kontrol eder.Kullanmasan bile mavi ekran verebilir.Şuan pc yi kullanırken mavi ekran almazsan hdd yi değiştimeni öneririm.

Windows arada HDD'lerin partlarını kontrol eder. Kullanmasan bile mavi ekran verebilir. Şu an PC'yi kullanırken mavi ekran almazsan HDD'yi değiştimeni öneririm.

Fırsatını bulursam değişeceğim :)

Şu iki programın buna sebebiyet verme olasılığı nedir merak ediyorum bilginiz var mı?

1. Roblox.
2. GameLoop.

Teşekkürler.

Fırsatını bulursam değişeceğim :)

Şu iki programın buna sebebiyet verme olasılığı nedir merak ediyorum bilginiz var mı?

1. Roblox.
2. GameLoop.

Teşekkürler.
Roblox kullanmadım.Gameloopta sanmıyorum.Baya kullandım sıkıntı cıkarmadı hiç

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı