DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL mavi ekran

caner ceylan

Hectopat
Arkadaşlar selamlar konu başlıgımda da belirtmiş oldugum gibi mavi ekran sorunu alıyorum. Ve bu sorun genelde oyuna girince oluyor ama normal kullanımda da oluyor. Ben sürücülerden şüpheleniyorum. bana yardımcı olmanız dilegiyle mindump dosyalarımı bırakıyorum. Genelde açılmış konulara baktığımda minidump dosyaları isteniyor.

Sistem özellikleri: Intel Core i5 4210U 1.7 GHz 2.4 GHz Turbo Ekran kartı: Intel HD grapichs harici Ekran kartı: NVIDIA GeForce 840M

İşletim sistemi: Win10 64 Bit

Son düzenleyen: Moderatör:
@creative01 @caner ceylan İşlemcinin işletim sistemi desteği sürücüsü vb. olmaz. Dümdüz çalışır. Mavi ekranların sebebi dizüstü bilgisayarınızdaki NVIDIA ekran kartı olabilir. Bir de düşük ihtimalle HDD olabilir. Farklı farklı mavi ekranlar bazen HDD ya da RAM kaynaklı olabiliyor ki ben bozuk HDD ile birbirinden alakasız hata kodlu mavi ekranlar alıyordum. HD Tune ile bir test yapıp buraya atabilir misiniz (Quick scan kapalı olsun.) ve sonrasında Health sekmesinden ekran görüntüsü paylaşabilir misiniz?
Çizdiğim yerin tikini boş bırakıp test yapın. Sonrasında hemen bir solunda Health kısmından bir ekran görüntüsü paylaşın. Belki de sorun HDD'dir, bunu öğrenmiş olacağız.
error scan.PNG

@creative01 @caner ceylan İşlemcinin işletim sistemi desteği sürücüsü vb. olmaz. Dümdüz çalışır. Mavi ekranların sebebi dizüstü bilgisayarınızdaki NVIDIA ekran kartı olabilir. Bir de düşük ihtimalle HDD olabilir. Farklı farklı mavi ekranlar bazen HDD ya da RAM kaynaklı olabiliyor ki ben bozuk HDD ile birbirinden alakasız hata kodlu mavi ekranlar alıyordum. HD Tune ile bir test yapıp buraya atabilir misiniz (Quick scan kapalı olsun.) ve sonrasında Health sekmesinden ekran görüntüsü paylaşabilir misiniz?
Çizdiğim yerin tikini boş bırakıp test yapın. Sonrasında hemen bir solunda Health kısmından bir ekran görüntüsü paylaşın. Belki de sorun HDD'dir, bunu öğrenmiş olacağız.
Eki Görüntüle 551115

Şu anda dediginiz işlemi yapmaktayım fakat sunu belirtmek isterim sabahladım bu arada bu sorun yüzünden. Ekran kartı sürücümü (NVIDIA 840M) DDU ile sildim güvenli modda fakat yine sorunu alınca bu sefer de grapichs sürücümü DDU ile sildim. Mavi ekran almadım fakat oyuna girdigimde oyundan atıyor. Aslında bunun nedenini biliyorum güncel olmadıgı için ama güncellersem mavi ekran alacağım. Bunun ekran kartımla alakası olabilicegini düşünüyorum. Fakat sizin de dediginiz gibi 2 gün once bir bilgisayarcıya danıstım ve oda HDD ile alakalı oldugunu söyledi. Anlayacagınız mantıgım ekran kartı kalbim ise HDD'de. Birazdan sonucları paylasırım ve SSD yok bu arada.

@caner ceylan En güncel sürümü kurmak yerine eski sürücülerden birini kurup dener misiniz HD Tune sonuçlarını paylaştıktan sonra?

HD Tune ile taramayı baslattıktan sonra 2 defa daha mavı ekran yedım ve aynı kod urql not less er requal altında da Intel ile iligili bir şey yazıyordu. Bilgisayarım otomatik olarak 2016 sürüm bir sürücü kurmuş şu anda sonuçları bekliyorum. Tekrar baslattım zamanınızı aldıgım için çok çok özür diliyorum.

@caner ceylan Tuhaf. Aşırı kötü görünmüyor, üstüne bir SSHD yani normal HDD'den daha iyi. Ama. Eğer doğru gösteriyorsa HDD'niz aşırı ısınıyor. Normalin üstünde, tehlikeli bir ısısı var. Böyle kullanmayın bilgisayarı.

Şu anda error scanda taramada. Nasıl kullanmalıyım ısıyı dusurmek ıcın ne yapmalıyım? Laptopun kasasında okadar da sıcaklık yok.

@caner ceylan Taramada laptop boşta kalsın. Bir işlem yapmayın. Eğer tam tarama yaparken yine mavi ekran alırsanız o zaman en azından işaretlediğim tiki doldurup Quick Scan yapıp sonuçları atın.
@caner ceylan Dediğim gibi ısılar yanlış da görünüyor olabilir. Kasada ısı olmaması, içinin de soğuk olduğunu göstermez. Belki içi ısınıyordur. Bakıma gönderin ısınıyorsa.

@caner ceylan Taramada laptop boşta kalsın. Bir işlem yapmayın. Eğer tam tarama yaparken yine mavi ekran alırsanız o zaman en azından işaretlediğim tiki doldurup Quick Scan yapıp sonuçları atın.
@caner ceylan Dediğim gibi ısılar yanlış da görünüyor olabilir. Kasada ısı olmaması, içinin de soğuk olduğunu göstermez. Belki içi ısınıyordur. Bakıma gönderin ısınıyorsa.

Tamam şu ana kadar 1TB'da 400GB taradı. Bilgisayar bosta zaten ben de öyle düşündüm. Bu arada tam bunu yazarken fark ettim elim değdi. Bilgisayarda ısı var.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı