DRIVER_POWER_STATE_FAILURE mavi ekran hatası

Edwick

Centipat
Yer
.
Daha fazla  
Meslek
10.Sınıf öğrencisi
Birkaç gün önce de aynı hatayı verdi, sonra düzelmişti. Şu an ise hatanın ekran kartında olduğunu düşünüyorum. Ekran kartı sürücüsünü indirince DRIVER_POWER_STATE_FAILURE hatası alıyorum, nasıl çözeceğimi bilmiyorum. Yardımcı olabilecek var mı?

Çok teşekkür ederim arkadaşlar çok yardımcı oldunuz sağ olun vallahi. Buradan adminlere de sesleniyorum gerçekten çok başarılı bir forum yapmışsınız helal olsun.

Son düzenleyen: Moderatör:
Birkaç gün önce de aynı hatayı verdi, sonra düzelmişti. Şu an ise hatanın ekran kartında olduğunu düşünüyorum. Ekran kartı sürücüsünü indirince DRIVER_POWER_STATE_FAILURE hatası alıyorum, nasıl çözeceğimi bilmiyorum. Yardımcı olabilecek var mı?

Çok teşekkür ederim arkadaşlar çok yardımcı oldunuz sağ olun vallahi. Buradan adminlere de sesleniyorum gerçekten çok başarılı bir forum yapmışsınız helal olsun.
Öncelikle buradaki insanların gönüllü olarak yardım ettiğini ve vakit buldukça konulara bakabileceğini unutmayın lütfen. Hatanıza gelince; amdppm.sys dosyasının kilitlendiğini görüyorum. Sisteminizin özelliklerini detaylı olarak yazar mısınız? PSU da dahil. Ayrıca AMD sistem kullanıyorsanız Chipset sürücünüzü güncelleyin.
Bu arada hata çıktısı Şöyle:
This was probably caused by the following module: ntoskrnl.exe (nt+0x3F5210)
Bugcheck code: 0x9F (0x3, 0xFFFFB9878E9D5360, 0xFFFFFC0E41C37850, 0xFFFFB9878EA040D0)
Error: DRIVER_POWER_STATE_FAILURE
file path: C:\WINDOWS\system32\ntoskrnl.exe
product: Microsoft® Windows® Operating System
company: Microsoft Corporation
description: NT Kernel & System
Bug check description: This bug check indicates that the driver is in an inconsistent or invalid power state. A device object has been blocking an IRP for too long a time.
This is likely to be caused by a hardware problem.
The crash took place in the Windows kernel. Possibly this problem is caused by another driver that cannot be identified at this time.
Bu muhtemelen aşağıdaki modülden kaynaklanmıştır: ntoskrnl.exe (nt + 0x3F5210)
Hata denetimi kodu: 0x9F (0x3, 0xFFFFB9878E9D5360, 0xFFFFFC0E41C37850, 0xFFFFB9878EA040D0)
Hata: DRIVER_POWER_STATE_FAILURE
dosya yolu: C: \ WINDOWS \ system32 \ ntoskrnl.exe
ürün: Microsoft® Windows® İşletim Sistemi
şirket: Microsoft Corporation
açıklama: NT Kernel & System
Hata kontrolü açıklaması: Bu hata kontrolü, sürücünün tutarsız veya geçersiz bir güç durumunda olduğunu gösterir. Bir cihaz nesnesi bir IRP'yi çok uzun süredir engelliyor.
Bunun bir donanım sorunundan kaynaklanması muhtemeldir.
Kilitlenme Windows çekirdeğinde gerçekleşti. Muhtemelen bu soruna şu anda tanımlanamayan başka bir sürücü neden olmaktadır.
Dolayısıyla ekran kartınız veya PSU kaynaklı bir sorun olabilir.
Kolay gelsin.

Lenovo Ideapad 330 Ryzen 3 2200U Vega Graphics 3

Laptop kullanıyorum.
Güzel, öyleyse aşağıdaki destek sayfasından bütün sürücülerinizi indirerek kurar mısınız?
Not: Destek sayfasındaki modelin kullandığınız modelle eşleştiğine emin olun.
Elle indirerek uğraşmak istemiyorsanız Microsoft Store'dan Vantage yazılımını indirerek sürücüleri güncelleyebilirsiniz.
Ayrıca varsa BIOS güncellemesi yapın ama BIOS güncellemesi yaparken dikkatli olun. BIOS güncelleme işlemini ne olursa olsun yarıda kesmemelisiniz.
Kolay gelsin.

Hocam şuan güncellemeleri denetle dedim Vantage'dan yarın sabah duruma göre size yazarım. Şimdiden sağolun. Fakat inşallah güncellemeleri denetlerken mavi ekran vermez. Kolay gelsin.

Hocam şuan güncellemeleri denetle dedim Vantage'dan yarın sabah duruma göre size yazarım. Şimdiden sağolun. Fakat inşallah güncellemeleri denetlerken mavi ekran vermez. Kolay gelsin.
:) Eğer BIOS güncellemesi yapacak olursanız işinizi şansa bırakmayın. Lenovo BIOS dosyası veriyorsa güncellemeyi BIOS altından yapın. Windows mavi ekran verirse güncelleme yarıda kalabilir ve bu en son isteyeceğimiz şey.

BIOS güncelleme riskine girmeyeceğim. Zaten şuan anladığım kadarıyla driverları laptop'a göre indirmemiz gerekiyor. Yani Lenovo'nun sayfasındaki ekran kartı sürücüsünü indirdiğimde mavi ekran almadım daha fakat bu işlemcinin en yeni versiyon sürücüsünü indirdiğimde mavi ekran yemeye başlıyordum. Bakalım zaman gösterecek mavi ekran alırsam sizden tekrar yardım isteyebilir miyim? Size nasıl ulaşabilirim?

BIOS güncelleme riskine girmeyeceğim. Zaten şuan anladığım kadarıyla driverları laptop'a göre indirmemiz gerekiyor. Yani Lenovo'nun sayfasındaki ekran kartı sürücüsünü indirdiğimde mavi ekran almadım daha fakat bu işlemcinin en yeni versiyon sürücüsünü indirdiğimde mavi ekran yemeye başlıyordum. Bakalım zaman gösterecek mavi ekran alırsam sizden tekrar yardım isteyebilir miyim? Size nasıl ulaşabilirim?
Elbette. Beni etiketleyerek bana ulaşabilirsiniz.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı