Çözüldü DRIVER_POWER_STATE_FAILURE mavi ekran hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
İşletim sistemi
Windows 8.1

fleawneren

Hectopat
Daha fazla  
Eski bir bilgisayarım vardı boşta. Onu yenilemek istedim. Driverlarını temizledim DDU ile, NVIDIA driverını yüklerken mavi ekran verdi. DRIVER_POWER_STATE_FAILURE hatası.

Yanlış atmıştım sanırım minidumpdan anlayan biri bakabilir mi?

Son düzenleme:
Çözüm
Geçmiş olsun denilebilir.
Ekran kartı yüzde 99 arızalı.

OCCT test ekranında kartınız görünmüyorsa fazla bir şey yapmaya açıkçası gerek yok.
Merhaba.

Benden kaynaklı da olabilir emin değilim ama "Parameter is incorrect." hatası alıyorum ve dosyanızı inceleyemiyorum.

@xxMFIxx hocam siz de dosyayı bir indirip bakabilir misiniz? Benden kaynaklı bir şey mi merak ettim açıkçası.

Merhaba.

Benden kaynaklı da olabilir emin değilim ama "Parameter is incorrect." hatası alıyorum ve dosyanızı inceleyemiyorum.

@xxMFIxx hocam siz de dosyayı bir indirip bakabilir misiniz? Benden kaynaklı bir şey mi merak ettim açıkçası.

Gizli sekmeden denedimde yükleniyor bende ama benden mi kaynaklı bilmiyorum.

Başka bir minidump dosyası atayım aynı hatayla mavi ekran almıştım dün.
Bu dosya açıldı sorunsuz şekilde.

Hata NVIDIA ekran kartı kaynaklı alınmış.
0x9F_3_nvlddmkm_IMAGE_pci.sys

Bu yazıyı açıkçası görünce biraz korkmak lazım.
Donanımsal arıza olma ihtimali yüksek.

OCCT indirip 15 dakikalık bir VRAM testi çalıştırmanızı istiyorum.
Test çökerse ya da bir ünlem işareti çıkarsa kartın arızalı olma ihtimali yüksek demektir.

Çok da şaşırmam açıkçası eskiydi zaten testi yapıp geri döneceğim.

Yükledim. Graphics Card kısmında Intel(R) HD Graphics çıkıyor sadece. Aygıt Yöneticisi'nden baktığımda gözükmüyor gizli aygıtları göster dediğimde gözüküyor ama takılı değil diyor. Ama DDU ile driverları temizlediğimde geliyor driverları yüklemeye çalıştığımda gidiyor.
Bu dosya açıldı sorunsuz şekilde.

Hata NVIDIA ekran kartı kaynaklı alınmış.
0x9F_3_nvlddmkm_IMAGE_pci.sys

Bu yazıyı açıkçası görünce biraz korkmak lazım.
Donanımsal arıza olma ihtimali yüksek.

OCCT indirip 15 dakikalık bir VRAM testi çalıştırmanızı istiyorum.
Test çökerse ya da bir ünlem işareti çıkarsa kartın arızalı olma ihtimali yüksek demektir.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı