Çözüldü Driver'ın yüklü görünmemesi WattMan hatası mı?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Bartholomew Kuma

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba. Sistemimi yeni topladım. Ekran kartım Sapphire RX6600. yaklaşık 1 aydır her gün düzenli olarak 2-3 saat oyun oynuyorum ve bugün oyun oynarken bilgisayar kasmaya ve donmaya başladı. Bilgisayara reset atıp AMD yazılımına baktığımda yüklü görünmüyordu fakat Denetim Masası'ndan girip baktığımda yüklüydü. Tekrar driveri açtığımda onar yaparak sorunu giderdim. Bu hata neden kaynaklı olabilir? WattMan dedikleri hata tam olarak bu mu? İlk defa AMD ekran kartı kullanıyorum.

İşlemci: R5 5600.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
GPU frekansını 100MHz düşürüp driveri tekrar kontrol edin. Yine oyuna falan girip test edin. Performanstan biraz kısmış oluyorsunuz ancak WattMan hatası çözülüyor genelde bu şekilde. Sapphire wattman hatasının en çok alındığı üreticilerden biri diye biliyorum zaten. Biraz fazla overclock yapıyorlar. Kart kararsız hale geliyor.
GPU frekansını 100MHz düşürüp driveri tekrar kontrol edin. Yine oyuna falan girip test edin. Performanstan biraz kısmış oluyorsunuz ancak WattMan hatası çözülüyor genelde bu şekilde. Sapphire wattman hatasının en çok alındığı üreticilerden biri diye biliyorum zaten. Biraz fazla overclock yapıyorlar. Kart kararsız hale geliyor.

Çözüm
Teşekkür ediyorum. MHz düşürmen bios ayarlarından mı yapılıyor ?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı