Driverlar nasıl kurulmalı?

halilelmas

Picopat
Laptopum Acer, ekran kartı sürücülerini nasıl yüklemeliyim? FPS düşmesi oluyor ve ayrıca sağ tıkta Intel yok arama yerine yazınca çıkıyor ben sağ tıkta olmasını istiyorum. PC'ye format attıktan sonra başladı sağ tıkta Intel yok sorunu. Ekran kartlarım Intel HD Graphics 620 ve MX130 Intel'in sürüm tarihi 25.09.2019 NVIDIA'nın 12.08.2020 Acer'in kendi sitesinde snid ID girdim, orada driverlarda hem NVIDIA hem de Intel ekran kartı sürücü 29.05.2018 tarihli driver sizce bunları mı indirmeliyim şu ankiler kalsın mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
En başta DDU ile bütün ekran kartı sürücüleri kaldırılmalı. Intel'de dahil.

Kaldırdıktan sonra Windows Update 7 günlüğüne duraklatılmalı ve sistem yeniden başlatılmalı.

Ardından buradan en yeni temiz sürücüler indirilmeli, kurulmalı.

Kurduktan sonra sistem yeniden başlatılmalı.

Windows Update ile veya yok Driver Booster gibi ıvır zıvır programlar ile sürücü yüklemeyin.

1599049263003.png
Aygıt yönetici.
Sine girip güncelleyeceğin parçaların üzerine sağ tıklayıp sürücüleri güncelleştir yazıyor bak şu.

1599049263003.png

Her şeyden önce donanım otomatik sürücü yüklemeyi kapatmalısınız. Arama kısmına aygıt yazıp oradan " Aygıt yükleme ayarlarını değiştir " e tıklayıp hayır seçeneğini işaretleyin.

Ardından yukarıda @Samotne Ciasteczka dostumuzun dediklerini yapıp chipset i de yükleyip sonra bu ayarı tekrar açarsınız. Ekran kartı ve chispetten sonra harici ekipman varsa onları da elle yükleyip en son updateyi açarsınız. En sağlıklısı sıralamanın bu şekilde olduğu yükleme biçimidir.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı