Driverlar programla indirilmeli mi?

Wromkery

Centipat
Bugün başarılı şekilde ilk formatımı attım. Soruma gelecek olursak şimdi driverları program üzerinden mi indirsem yoksa kendim tespit edip teker teker mi indirsem?
Hangisi daha mantıklı? Normalde direkt program ile halledecektim fakat geçenlerde bir videoda adam programı önermiyorum gereksiz driverlerı da yüklüyor falan dedi.
Sizin tavsiyeleriniz neler, nasıl yapmalıyım?

Driver indirme programları genellikle işlerim kolaylaştırsa da bazen yanlış Driver kurabiliyorlar.. Hem bu forumda hemde başka forumlarda birkaç kere şahit olmuşluğum var.. Hatta genel olarak önerilmiyorlarda.. Tüm driverlarınızı üretici firmalarınızın sitesinden yada ana üretici sitesinden indirip kendiniz kurmanız daha stabil ve güncel olacaktır sizin için..

Ben de bu işlerden pek anlamıyorum ama şunu söyliyeyim. Benim tüm driverler indirilmiş şekilde bilgisayarım. Fakat Driver Booster indirip kontrol ettiriyorum, 10 tane güncelleme çıkartıyor :D.
Zannediyorum kendi sunucularında olan driver olmassa güncel görmüyor, üstelik gönderdiği driverler eski sürümler. İşi bilen biri olursa daha iyi yardımcı olur.

Ben de bu işlerden pek anlamıyorum ama şunu söyliyeyim. Benim tüm driverler indirilmiş şekilde bilgisayarım. Fakat Driver Booster indirip kontrol ettiriyorum, 10 tane güncelleme çıkartıyor :D.
Zannediyorum kendi sunucularında olan driver olmassa güncel görmüyor, üstelik gönderdiği driverler eski sürümler. İşi bilen biri olursa daha iyi yardımcı olur.
Yazmayı unuttuğum birşeyi hatırlattınız.. Genel olarak eski sürücü indirip kurma problemi var bu programların doğru.. O yüzden önerilmiyor zaten.

Aygıtlarımdan hangi driverın eksik olduğuna bakmak için sarı renkte olanlara baktım sadece 2 tane var onlarda ethernet falan. Hangilerini yüklemem lazım şimdi nasıl anlayabilirim?

Masaüstü bilgisayarlarda DRPsu ve ya Driver Booster gibi programlar genellikle sorun çıkarmaz (ben görmedim), ama dizüstü bilgisayarlarda her zaman sorun çıkartırlar.
Zaten Win10 çoğu driveri kendisi tepit edip yükler, geriye nvdia driveri falan kalır onları da elle yüklemeniz en iyisi.

Dostum driver booster 7.3 pro hali internette var geç indir kur onu yapmadan önce sistem yedeğini alma kutusunu işaretle diyenler var ama bu zamana kadar hep onu kullandım kaç farklı bilgisayarda birinde bile sorun yaşamadım işim garanti olsun dersen tarama yaptıktan sonra sürüm kodlarına bak onu da internetten araştır seninki ile uyumlu mu diye ama hepsi de uyumlu çıkar bu sorun yaşamlar nasıl yaşıyor anlamıyorum ama ondan önce Windows 10 kullanıyorsan zaten Windows update ile ilk önce gereken kurumları yap güncellemeleri yap sonra driverleri kur daha sağlıklı olur çünkü kaç senedir aynı yöntemi kullanıyorum
Aygıtlarımdan hangi driverın eksik olduğuna bakmak için sarı renkte olanlara baktım sadece 2 tane var onlarda ethernet falan. Hangilerini yüklemem lazım şimdi nasıl anlayabilirim?
Sen sadece onları görüyorsun ama chipsetler usb erişim noktaları falan güncel değildir sarı renkli olması sorun olduğu anlamına gelir aygıt yöneticisi sana driverler eski yeni diye uyarı zaten vermez

Zor bir şey değil yükleyeceğin 4 driver var zaten.

Anakart cipset
Audio driver
Dahili ve harici GPU driver
Ethernet veya Wifii kart driver

Gerideki ufak yazılımları Windows Update hallediyor. Bu kadar basit bir işlemi el ile manuel olarak kurmanız lazım programlara bırakılmamalı bu işler.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı