Driverların önemi

Apple bile bilerek telefonlarının bataryalarının performansını bilerek düşürdüğünü itiraf etmişken-yakalanıp itiraf etmek zorunda kalmışken- bu tür uzun süre kullanılmaya müsait ürünler üreten NVidia'yı "böyle şey yapmaz lider şirket" olarak tanımlamak tarafsızlıktan uzak bir bakış açısı olur bence. Bu iddialar münferit olmaktan uzak zira. Youtube'da onlarca video var konuyla ilgili. Ha yapmıyordur ayrı konu veya çevre etkenler yavaşlamasına sebep oluyordur belki o da ayrı konu. Ama NVidia melek değil ürünlerini ederinin üstüne satan kapitalist düzenin bir oyuncusu.

Taraf olmamalıyız kim bize yarıyorsa onu seçmeli ve bunları da konuşabilmeliyiz.
Apple bunu eski telefonlar yavaşlasın diye değil, telefonun güç ihtiyacını karşılayamayan bataryanın ani kapanmaları engellemesi için yapıyor. Otomatik olarak işlemci düşük frekansta çalışıyor.
Batarya değiştirince eski haline dönüyor. Bu kadar basit.

Ben tarafsız değerlendiriyorum zaten siz saçma sapan komple teorilerine inanıyorsunuz.

Ciddi ciddi bilincli eskitmenin soz konusu olmadigini iddia eden var. Birak olmamasini, yapmayan buyuk firma yok. Hepsi bir dereceye kadar yapiyor bunu.

Bence esas problem, AMD nin "melek" , Nvidia'nin "seytan" firma oldugunu zanneden masum koyluler.

Her ikisi de kazancini maksimize etmeye calisiyor, kullanici dostu bir firma yok, hele ki Amerikan kapitalizminde. Isinize hangisi geliyorsa onu alin.

"2 sene önceki 60 FPS alınan GTA V" ile "şimdi 45 FPS alınan GTA V" aynı olmamalı zaten. Oyunlar da güncelleme alıyor, yenilikler geliyor, yapılacak iş artıyor, unutmamak gerekir.

@Recep Baltaş hocam ama cihaz 1 yıllık, zaten 4 ayda bir temizliyordum. Isınma sorunu yoktu, ilk gün aldığım gibiydi. Amacım iftira değildi Nvidia'ya. ;)

@Buğra G. oyunun aldığı güncellemeler genelde online üzerine oluyor, ayrıca 2 sene değil. GTA V'de singleplayer moduna gelecek en büyük güncellemeler araba güncellemeleri galiba. Çok takip etmiyorum ama çok sık ve büyük güncelleme almıyor GTA V. Alakası yok yani.

@Recep Baltaş hocam ama cihaz 1 yıllık, zaten 4 ayda bir temizliyordum. Isınma sorunu yoktu, ilk gün aldığım gibiydi. Amacım iftira değildi Nvidia'ya. ;)

@Buğra G. oyunun aldığı güncellemeler genelde online üzerine oluyor, ayrıca 2 sene değil. GTA V'de singleplayer moduna gelecek en büyük güncellemeler araba güncellemeleri galiba. Çok takip etmiyorum ama çok sık ve büyük güncelleme almıyor GTA V. Alakası yok yani.
GTA V bir örnekti dostum. 😊

Apple bile bilerek telefonlarının bataryalarının performansını bilerek düşürdüğünü itiraf etmişken-yakalanıp itiraf etmek zorunda kalmışken.

Yanlış! Apple, batarya kalitesi düşük cihazlarda pil ömrünü artırmak için işlemci frekansını kıstığını, dileyen kullanıcıların pili değiştirip yine eski performansı yakalayabileceğini söyledi. Ki gerçekten de öyle.

Evet, her yeni iOS sürümü ile cihazlar yavaşlıyor olabilir lakin bunun ana sebeplerinden biri de her yeni sürümün yeni özellik getirmesi.

O yüzden saçmalamayı keselim.

Sürücü güncellemesi ile 15 FPS düşmez. Böyle bir şey olsa bunu herkes fark eder ve şikayet ederdi. Sorun ya cihaz ya da işletim sistemi vb. kaynaklı.

Apple bile bilerek telefonlarının bataryalarının performansını bilerek düşürdüğünü itiraf etmişken-yakalanıp itiraf etmek zorunda kalmışken- bu tür uzun süre kullanılmaya müsait ürünler üreten NVidia'yı "böyle şey yapmaz lider şirket" olarak tanımlamak tarafsızlıktan uzak bir bakış açısı olur bence. Bu iddialar münferit olmaktan uzak zira. Youtube'da onlarca video var konuyla ilgili. Ha yapmıyordur ayrı konu veya çevre etkenler yavaşlamasına sebep oluyordur belki o da ayrı konu. Ama NVidia melek değil ürünlerini ederinin üstüne satan kapitalist düzenin bir oyuncusu.

Taraf olmamalıyız kim bize yarıyorsa onu seçmeli ve bunları da konuşabilmeliyiz.
Kesinlikle bu yoruma katılıyorum. Her ne kadar yanlış bilgi olarak işaretlense de haberlerde çıktı yani yanlış bilgi falan da değil adam basına çıkıp Apple kullanıcılarından özür diledi böyle bir yavaşlatma yaptıklarından dolayı. Sonrasında güncelleme aldı zaten. Pil optimizasyonundan bahsedilmiş. O halde neden özür diledi. Demek ki özürlük bir durum var ortada. Aslında bunu her marka yapıyor da neyse. Herkes kullandığı malı - markayı savunacak tabii ki bu da doğal bir süreç.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı