Driverların önemi

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bunlar kaynak mı?
Ne alaka gerçekten? Bu bilinçli eskitme mi şimdi? Batarya performansı düşen cihaz yavaşlıyor. Bu zaten bu haberlerden de önce bilinen bir şeydi.
3-5 kişi bundan nemalanmaya çalışana kadar.

Ayrıca konunun Nvdia ile ne ilgisi var?

FPS konusunu bilmiyorum ama AMD ile çok sorunlarım vardı. Radeon watman ayarları geri yüklendi. Bir hata oluştu ve başarıyla kurtuldu. gibi hatalarla çok uğraştım. Bir çözümü de yok. Mecbur AMD'nin sürücü çıkartmasını bekledim. Biliyorsunuz AMD'de öyle sık sık sürücü çıkartan bir firma değil. 2-3 ay beklemişimdir sürücü gelsin diye. Bu yüzden bir sonraki ekran kartım Nvidia olacak orası kesin. Hata olsa bile sık güncelleme yapan bir firma.

Edit: Bu saatten sonra AMD'nin ne işlemcisini ne de ekran kartını alırım. Bir sonraki sistemim İntel ve Nvidia olacak. Kesin. En azından intel sistemde Samsung magician'da system compatilibity kısmına baktığımızda VID 1002 sorunu yok be.

Son düzenleme:
Mesela biraz önce webde takılırken denk geldiğim yorum, 2 yıl önce yazılmış:
"love AMD, they release new drivers for older cards. I can't believe the great HD 7950 from 5+ years ago still gets constant updates.. the $700 ultra high end GTX 780 Ti lost support after a year and a half. I am never going to the other side."

690 için bile en son 12 Kasım 2019'da 441.20 çıkmış. Eski cümleyi almasaymışsınız iyiydi.

Hocam AMD potansiyelini sonra ortaya çıkarıyor ancak bunun sebebi sorunlara çözüm üretmeleri. RX590 kartlar bir ara WattMan hatasından dolayı kullanılmıyordu. AMD ne yaptı? Yeni sürücülerle hatayı bitirdi. Şimdi zaman geçmeseydi AMD bunu yapabilir miydi? Hayır. Adamlar müneccim değil ki geleceği görsün. Ayrıca AMD kartların eski sürücülerle verdiği performansın kartın tam performansı olmadığını nereden biliyoruz? Ya adamlar performansı arttırıyorsa? Bu işin standardını Nvidia olarak alırsak haklısınız ancak objektif bakıldığı zaman AMD'nin optimizasyon başarısı ortada. Belki de Nvidia'nın bu FPS düşürme olayı pazarlama taktiği olduğu gibi AMD'nin bu olayı da pazarlama taktiği olabilir. Ama pazarlama taktiği olsa bile adamların optimize ettiği apaçık ortada.
Şu yazdığınızı dönüp tekrar okuyun isterseniz. Diyoruz ki adamlar bunu baştan düzeltemiyor sonradan ıkına sıkıla anca düzeltiyorlar. Böyle bir hatanın oluşması size anormal gelmiyor da AMD bunu çözünce ayakta mı alkışlıyorsunuz? Bakın kendiniz dediniz, "Wattman hatasından dolayı kullanılmıyordu". Şimdi siz kalkıp bunun üstüne "AMD sürücü konusunda iyi." diyebiliyorsanız kendinizi sorgulamanızı tavsiye ederim.

Zamanla performans artışı konusunda gerekli açıklamayı yaptım ki bunun pazarlama stratejisi olduğunu hiç sanmıyorum. Performansın düşük olması veya beklenenden biraz az olması hata değil ki arttırmak da hatayı çözmek olmuyor. Bunun tek açıklaması başlangıçta da yüksek performans verebilecek kartı sürücüler ile kısıtlayıp kendi beceriksizlikleri yüzünden ellerine yüzlerine bulaştırmaları. Hatta burada yeni bir terim de üretelim mi? Onun da adına "Sürücü darboğazı" diyelim. AMD'nin yaptığı kartlarını sürücüler ile darboğaz etmek.

Emin olun AMD bu işleri doğru yapsaydı piyasada şu an bu kadar Nvidia kart olmazdı. Ayrıca bu yaşananlar kısa dönemde değil benim bu işlere girdiğimden bu yana 15 sene civarı geçmesine rağmen AMD hala aynı durumda.

Son düzenleme:
Düşünsene ben bir kart yapıyorum devasa reklam yapıyorum hatta onu alanlara oyun hediye edip ismimi duyuruyorum sonra yavaş yavaş performans düşüreceğim. Gerçekten komik. Adamın ona ihtiyacı bile yok bir kere. Hayır madem bu tez doğru ulan niye bizim güncellemeler ile performans kaybı olmuyor da bu şehir efsanelerine inananlarınkine oluyor? O gerçekse NVIDIA piyasada var olan tüm kartlara yapar geçer. Bu söylenenin sürekli geçerli ve altını doldurur nitelikte bir delilin olması gerek. Daha çok söylenecek şey var da insanlara herşeyi bedava vereceksin hiçbir bedel ödemeden lay lay lom yaşayacak ancak öyle susarlar. Sanıyorlar ki bilgisayarlarında zamanla tek değişen şeyler GPU driverleri :D

Şu yazdığınızı dönüp tekrar okuyun isterseniz. Diyoruz ki adamlar bunu baştan düzeltemiyor sonradan ıkına sıkıla anca düzeltiyorlar. Böyle bir hatanın oluşması size anormal gelmiyor da AMD bunu çözünce ayakta mı alkışlıyorsunuz? Bakın kendiniz dediniz, "Wattman hatasından dolayı kullanılmıyordu". Şimdi siz kalkıp bunun üstüne "AMD sürücü konusunda iyi." diyebiliyorsanız kendinizi sorgulamanızı tavsiye ederim.

Zamanla performans artışı konusunda gerekli açıklamayı yaptım ki bunun pazarlama stratejisi olduğunu hiç sanmıyorum. Performansın düşük olması veya beklenenden biraz az olması hata değil ki arttırmak da hatayı çözmek olmuyor. Bunun tek açıklaması başlangıçta da yüksek performans verebilecek kartı sürücüler ile kısıtlayıp kendi beceriksizlikleri yüzünden ellerine yüzlerine bulaştırmaları. Hatta burada yeni bir terim de üretelim mi? Onun da adına "Sürücü darboğazı" diyelim. AMD'nin yaptığı kartlarını sürücüler ile darboğaz etmek.

Emin olun AMD bu işleri doğru yapsaydı piyasada şu an bu kadar Nvidia kart olmazdı. Ayrıca bu yaşananlar kısa dönemde değil benim bu işlere girdiğimden bu yana 15 sene civarı geçmesine rağmen AMD hala aynı durumda.
AMD'nin o konuyu geliştirememesinin temel sebebi bence son yıllarda işlemcilere ağırlık vermesi.

@PhemiusTR Evet, adamlar zaten yeni sürücü kullan demiyor ki ya da zorla güncelleme de dayatmıyor. Performansını beğenmiyorsan, beklentilerini karşılamıyorsa eski sürüme dön. Madem Nvidia bilinçli yavaşlatma yapıyor, ilk sürücüye dönüp kullan performansın göklere çıksın.

Şu zihniyeti anlamıyorum cidden, bir konuda yine böyle bir şey iddia edilmişti ve eski sürücüye döneyim test yapayım falan derken 1 saatimi harcayıp öyle bir şey olmadığını ispatlamıştım. Hatta bu iddia da Far Cry 5 ile ilgiliydi.

Sağda solda yapılan sürücü testlerinin tarafsız olduğundan bile emin olmadan direkt kaynak olarak buraya koyulması da garip. Madem o kadar inatçısın, AMD'nin daha iyi olduğunu düşünüyorsun, değerli vaktini harcayıp testleri kendin yapıp bize durumu ispatlayabilirsin.

Şunu da anlatamıyoruz; AMD işlemci konusunda Intel'in gerisindeyken de bu tip tartışmalar yaşanıyordu ve o zaman da tartışmasız Intel tavsiye ediyorduk. Ryzen serisi ile birlikte AMD tarafı fiyat/performans açısından daha çok tavsiye edilmeye başlandı ve şu an sistemlerin çoğunda R5 3600 görüyoruz. Yiğidi öldür, hakkını yeme demişler. İyi olana iyi denir, yarın AMD daha iyi bir ekran kartı üretirse ve bu seri sorunsuz olursa Nvidia yerine tüm konularda AMD tavsiye ediyor oluruz.

@HardPlayer Hocam özür dileriz o zaman, biz AMD'ye karşı düşünceli davranamadık. Gideyim de düzgün çalışmayan bir AMD ekran kartı alayım hemen, adamlar işlemciye ağırlık vermiş. Dalgası bir yana söylediğinizde haklı olabilirsiniz ama bir işi yarım yapacağına hiç yapma değil mi?

@PhemiusTR Evet, adamlar zaten yeni sürücü kullan demiyor ki ya da zorla güncelleme de dayatmıyor. Performansını beğenmiyorsan, beklentilerini karşılamıyorsa eski sürüme dön. Madem Nvidia bilinçli yavaşlatma yapıyor, ilk sürücüye dönüp kullan performansın göklere çıksın.

Şu zihniyeti anlamıyorum cidden, bir konuda yine böyle bir şey iddia edilmişti ve eski sürücüye döneyim test yapayım falan derken 1 saatimi harcayıp öyle bir şey olmadığını ispatlamıştım. Hatta bu iddia da Far Cry 5 ile ilgiliydi.

Sağda solda yapılan sürücü testlerinin tarafsız olduğundan bile emin olmadan direkt kaynak olarak buraya koyulması da garip. Madem o kadar inatçısın, AMD'nin daha iyi olduğunu düşünüyorsun, değerli vaktini harcayıp testleri kendin yapıp bize durumu ispatlayabilirsin.

Şunu da anlatamıyoruz; AMD işlemci konusunda Intel'in gerisindeyken de bu tip tartışmalar yaşanıyordu ve o zaman da tartışmasız Intel tavsiye ediyorduk. Ryzen serisi ile birlikte AMD tarafı fiyat/performans açısından daha çok tavsiye edilmeye başlandı ve şu an sistemlerin çoğunda R5 3600 görüyoruz. Yiğidi öldür, hakkını yeme demişler. İyi olana iyi denir, yarın AMD daha iyi bir ekran kartı üretirse ve bu seri sorunsuz olursa Nvidia yerine tüm konularda AMD tavsiye ediyor oluruz.
Zaten hala Recep ve Ali Bey sistem tavsiyelerinde de topluyorlar, fiyata göre tavsiye verirken de kullanıyorlar. Gerçi bunu sadece onlar değil diğer ünlü teknoloji forumları da öneriyor. Önerilmeyecek gibi değil. Örneğin; bende R5 2600 var neden? Bütçem buna yetti. He 930 TL'ye Intel de alabilirdim ama bundan daha yavaş olurdu orası kesin. Intel en az 2,5 kat daha pahalı AMD'den ne yazık ki eskisi gibi değil. Bu noktada da Intel'in stratejisini şöyle yorumluyorum. Benim şanım var ve 10 alıcıdan en az 8'si Intel alıyor. AMD beni geçse de insanlar Intel'e yönelir, ondan daha pahalı olsa da. He fark vardır orası ayrı. Ama marka payı da var benim düşünceme göre.

Bunlar kaynak mı?
Ne alaka gerçekten? Bu bilinçli eskitme mi şimdi? Batarya performansı düşen cihaz yavaşlıyor. Bu zaten bu haberlerden de önce bilinen bir şeydi.
3-5 kişi bundan nemalanmaya çalışana kadar.

Ayrıca konunun Nvdia ile ne ilgisi var?
"Hahaha" abi yapma Allah aşkına ya :) İlk cevabını verirken neden "Ne alaka" demedin de şimdi diyorsun? Adamlar kendileri açıklama yapıyor "evet yaptık yavaşlattık ve gizli de yaptık o yüzden özür dileriz, artık bunun için bildirim koyacağız ve batarya fiyatlarında indirime gideceğiz diyor sen hala gelmişsin ne diyorsun:) Kesin 3-5 kişidir 1 trilyon dolarlık dava bile açtılar akıbeti nedir bilmiyorum.

Sen dedin ya NVidia lider şirket yapmaz, ben de dedim ki Apple bile yaptı,yapıyor Nvidia neden yapmasın? O da yapabilir diğerleri de. Benimki kesin yapıyor gibi bir iddia değil başından beri farkındaysan, herkes yapabilir diyorum.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı