Dropshipping nedir?

Bildiğim kadarıyla, başka sitelerden uygun fiyata toplu ürün alıp bunun teslimatıyla sen ilgilenmeden başka alıcılara ulaştırmak. Yani 0.5 dolar olan bir şeyi Amazon'da 1 dolara satıyorsun ve ürün sana gelmeden gerçekleşiyor her şey.

Kesin bilmiyorum ama, sanırım böyle ürünleri Amazon deposuna yolluyorlar, oradan sipariş ve sayılara göre Amazon kargolamayı gerçekleştiriyor.

Bildiğim kadarıyla, başka sitelerden uygun fiyata toplu ürün alıp bunun teslimatıyla sen ilgilenmeden başka alıcılara ulaştırmak. Yani 0.5 dolar olan bir şeyi Amazon'da 1 dolara satıyorsun ve ürün sana gelmeden gerçekleşiyor her şey.

Kesin bilmiyorum ama, sanırım böyle ürünleri Amazon deposuna yolluyorlar, oradan sipariş ve sayılara göre Amazon kargolamayı gerçekleştiriyor.
Yaş sıkıntı çıkarır mı?

Örnekle açıklayayım:
Sen Amazon'da dükkan açıp kalem satıyorsun. Tabii sen de kalem yok, Aliexpress'ten kalem sipariş verip Amazon'daki müşterinin adresini giriyorsun. Bunu otomatiğe alıyorsun. Ürünler sana uğramadan direkt Amerika'daki müşteriye gidiyor. Aradaki fiyat farkı da sana kalıyor. Tabii teoride böyle olsa da pratikte bu kadar kolay işlemiyor.

Bu işi yapmaktansa millete zengin olmayı vaat ederek işin eğitimini satmak çok daha karlı diye düşünüyorum. 😂

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı