Dropshipping para kazandırır mı?

IX. Corleone

Hectopat
Yer
Corleone
Gerçekten buradan para kazanmak mümkün mü? Daha önce yapan arkadaşlar var mı? Göründüğü kadar tozpembe değil vesaire diyorlar. Dropshipping yaparsam hangi vergileri vermek durumunda kalırım? Kârlı bir iş mi? Eğitimini nasıl alabilirim?
Ebay üzerinden yapacağım. Daha iyi bir seçenek varsa yazabilirsiniz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Trendyol üzerinden yapan müşterim oradan kazanabiliyor. Ben web sitesini hazırladım web sitesinden sipariş düşük ama trendyol iyi gidiyor. Entegrasyonların sağlıklı çalışması şart. Stokta tükenen ürünü müşteri sipariş veriyorsa sorun yaşarsın. O yüzden hem tedarikçinin verdiği xml düzenli güncellenmeli ki bu zaten yapılır, hemde sizin entegrasyonunuz sağlam olmalı. Düzenli aralıklar ile binler ürünün stok bilgilerini güncelleyebilmeli.

Para kazandırır mı?
Hiç bilgi sahibi olmayan bir kişi bu sistemi kurabilmek için para harcar. Yani kazanmadan önce para harcamayı göze alabilmelisiniz.

İşi bilen minimum gider ile çok daha rahat bu sistemi oluşturup kazanmaya başlayabilir.

Trendyol üzerinden yapan müşterim oradan kazanabiliyor. Ben web sitesini hazırladım web sitesinden sipariş düşük ama trendyol iyi gidiyor. Entegrasyonların sağlıklı çalışması şart. Stokta tükenen ürünü müşteri sipariş veriyorsa sorun yaşarsın. O yüzden hem tedarikçinin verdiği xml düzenli güncellenmeli ki bu zaten yapılır, hemde sizin entegrasyonunuz sağlam olmalı. Düzenli aralıklar ile binler ürünün stok bilgilerini güncelleyebilmeli.

Para kazandırır mı?
Hiç bilgi sahibi olmayan bir kişi bu sistemi kurabilmek için para harcar. Yani kazanmadan önce para harcamayı göze alabilmelisiniz.

İşi bilen minimum gider ile çok daha rahat bu sistemi oluşturup kazanmaya başlayabilir.
eBay üzerinden dolar ile mi yapmalıyım yoksa türk lirası ile mi?

Gerçekten buradan para kazanmak mümkün mü? Daha önce yapan arkadaşlar var mı? Göründüğü kadar tozpembe değil vesaire diyorlar. Dropshipping yaparsam hangi vergileri vermek durumunda kalırım? Kârlı bir iş mi? Eğitimini nasıl alabilirim?
eBay üzerinden yapacağım. Daha iyi bir seçenek varsa yazabilirsiniz.

Bro bu dönemde bunları sormak çok mantıksız, tabii ki kazandırıyor. Ayrıca whop diye bir site var oradan yabancılarla tanış, bir tane gruba üye ol, insanlarla konuşarak öğren, senden daha çok kazananlar olacak illaki o grupta, her adımda onlarla konuş. Benim arkadaşım 1 yılda 0'dan başlayıp aylık 25.000$ kazanmaya başladı şu an da Shopify dropshipping yaparak Hollanda, Almanya, Belçika'ya giyim ürünleri satıyor.

Bir cevap bulabildin mi?

BROM cevap her zaman hazır zaten. Ben 2022'de "e-ticaret para kazandırır mı?" konusunu açtım ve 2 yılda dehşet paralar kazandım. Gel sana anlatayım ama buraya çok sık girmiyorum, nadiren bakabilirim gelen yanıtlara.

Öncelikle bir işe başlarken yapabileceğin en önemli şey o işte uzman olanlarla tanışmak ve çevre yapmak.

Bir bakmışsın, e-ticaretten çok büyük paralar kazanan birisi ile tanışıyorsun ve sana ürün seçme kısmında yardım edip ürünü kendisi seçiyor.

Yani çevre önemli çünkü takıldığın yerde o kişiye soru sorabilirsin. Merak etme sana birazdan nasıl çevre yapabileceğini de anlatacağım.

Onun haricinde bu iş için eğitim gerçekten önemli fakat Türkler'den eğitim almanı pek önermiyorum. Eğitimler sana milyonlar kazanmayı öğretmez fakat sana 100 binlerce para kazanmayı öğretebilir.

Öncelikle alacağın eğitimi bence yabancılardan al çünkü adamlar dolar bazlı çalıştığı için sende dolar bazlı para kazanırsın.

Bazı eğitim satanlar whop.com sitesinde topluluk açıyor. Yani aylık fiyat belirtiyor, mesela aylık 30$ diyor ve sen de o fiyatla aylık ödeme yaparak topluluğa katılıyorsun. Topluluğa girince hem o topluluğa katılanlara özel Discord sunucusu oluyor, hem whop.com içinde chat odası oluyor, hem videolu eğitimler var, oradaki eğitimlerden para kazanan veya işi halihazırda yapanlarla sohbet edebiliyorsun sitedeki topluluk Chat'inden veya Discord sunucularından.

Benim arkadaşım var şu an, ilk mağazama yardım etmişti çok iyi satış yapmıştım.

Böyle network edin ve eğitim al mutlaka.

Belli bir yerden sonra "mesela aylık 20.000 $ kazanmaya başladığında" direkt Amerika gibi bir ülkeye taşınmanızı öneririm veya Avustralya gibi bir yere dil okuluyla gidebilirsiniz. Amerika'ya turist olarak gidip ev kiralayabilirsiniz.

Ben de Avrupa'ya geçiyorum 1-1.5 ay içinde orada yaşamaya başlıyorum sonra hedef Amerika'ya geçmek.

Size önerim kesinlikle bunlar olur. Yine takıldığınız şeyleri sorabilirsiniz bana ama burada işin vergi kısmı falan boş, onlar sonradan hallolacak şeyler. Başta vergi vermemek daha mantıklı şahsen. Aylık büyük paralar kazanmaya başladığında düşünürsün vergiyi.

Bir de Türkiye pazarıyla başlayacaksan bir ürünü 1.000₺ - 2.000₺ gibi bir rakamla test edebilirsin reklam çıkarsın.

Yurt dışında biraz daha pahalı tabii olarak bakınca.

Kısaca.
  • yabancılardan eğitim (whop.com tabanlı topluluk öneririm, öğrenciler ile sohbet ederek daha iyi öğrenirsin.)
  • kesinlikle network
  • sıkı çalışma (pes etmemek lazım, ürünün tutmadı diye bırakmaman gerek.)
Bol şans.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı