Bu sene lise tercihinde bulunacağım. Yüzdelik dilimim 0.16, 494.2 puan. Üniversite lisansımı yurt dışında yapmak istiyorum. Gördüğüm kadarıyla ikisini ayni anda veren devlet lisesi yok.
Eğer IB diplomasi veren bir okulda okursam lise sırasında C1 seviyesine kadar Almanca öğrenmeye çalışacağım. Lise bitiminde yeterli seviyeye geldiğimi düşünürsem testdaf vb. Almanca bir dil sınavına girip bir belge alacağım.
Eğer DSD veren bir okula gidersem lise sırasında zaten Almanca ve İngilizceyi okulda öğreneceğimden İspanyolca öğrenmeyi düşünüyorum.
Aynı şekile IB diplomasi veren bir okula gidip Almanca'yı yeterli vakitte, 2-3 yıl, öğrenebilirsem İspanyolca'yı öğrenmeye vakit bulabilirim gibi görünüyor.
Özet olarak IB diplomasinin DSD'ye göre avantaj ve dezavantajları nelerdir?
Eğer benim yerimde siz olsaydınız hangisini seçerdiniz?
@333365 @JusTaUseR @emreiz
Eğer IB diplomasi veren bir okulda okursam lise sırasında C1 seviyesine kadar Almanca öğrenmeye çalışacağım. Lise bitiminde yeterli seviyeye geldiğimi düşünürsem testdaf vb. Almanca bir dil sınavına girip bir belge alacağım.
Eğer DSD veren bir okula gidersem lise sırasında zaten Almanca ve İngilizceyi okulda öğreneceğimden İspanyolca öğrenmeyi düşünüyorum.
Aynı şekile IB diplomasi veren bir okula gidip Almanca'yı yeterli vakitte, 2-3 yıl, öğrenebilirsem İspanyolca'yı öğrenmeye vakit bulabilirim gibi görünüyor.
Özet olarak IB diplomasinin DSD'ye göre avantaj ve dezavantajları nelerdir?
Eğer benim yerimde siz olsaydınız hangisini seçerdiniz?
@333365 @JusTaUseR @emreiz
Son düzenleme: