Dsd vs ıb diploması

Bu sene lise tercihinde bulunacağım. Yüzdelik dilimim 0.16, 494.2 puan. Üniversite lisansımı yurt dışında yapmak istiyorum. Gördüğüm kadarıyla ikisini ayni anda veren devlet lisesi yok.

Eğer IB diplomasi veren bir okulda okursam lise sırasında C1 seviyesine kadar Almanca öğrenmeye çalışacağım. Lise bitiminde yeterli seviyeye geldiğimi düşünürsem testdaf vb. Almanca bir dil sınavına girip bir belge alacağım.

Eğer DSD veren bir okula gidersem lise sırasında zaten Almanca ve İngilizceyi okulda öğreneceğimden İspanyolca öğrenmeyi düşünüyorum.

Aynı şekile IB diplomasi veren bir okula gidip Almanca'yı yeterli vakitte, 2-3 yıl, öğrenebilirsem İspanyolca'yı öğrenmeye vakit bulabilirim gibi görünüyor.

Özet olarak IB diplomasinin DSD'ye göre avantaj ve dezavantajları nelerdir?
Eğer benim yerimde siz olsaydınız hangisini seçerdiniz?

@333365 @JusTaUseR @emreiz

Son düzenleme:
Dostum ben yurt dışı süreçlerini bilmiyorum ama ibnin yurt dışında üniversite okumanı bayağı rahatlatır. Dsd hakkında bir fikrim yok o yüzden ben bu konuda yorum yapayım. Ama şunu söyleyebilirim tek belirleyici faktör bu olmasın. Ortamı, olur da Türkiye'de kalırsan YKS başarısı, sosyal aktiviteleri, kulüp ve spor etkinlikleri, idarenin genel tutumu... Çok bakman gereken şey var. Benim sana önerim eğer yurt dışı konusunda net isen kesinlikle yabancı özellere başvur. Tamam devlet okullarında da var saydığın seçenekler ama kesinlikle bu konuda bir rehberlik yok. Yabancı özellerde sana izleyebileceğin yolları, hedeflemen gerek şeyleri vesaire gösteriyor tavsiye veriyor herkes. Devletlerde genelde öğrencinin bu seçeneği kendisinin değerlendirmesi bekleniyor. Ib için işler biraz farklı orada da eminim akıl veren birini bulursun, hatta bizim bir müdür yardımcısı var gülay diye, şimdi hakkını yemeyeyim kadının her konuda çok destek veren biri, faaliyetler olsun devamsızlıklar olsun her konuda... Özellikle de yurt dışı düşünen öğrencilere ama yine de bir robert, Üsküdar Amerikan seviyesi değil kesinlikle. En azından burs alabiliyor musun bir şansını dene derim.

Bu sene lise tercihinde bulunacağım. Yüzdelik dilimim 0.16, 494.2 puan. Üniversite lisansımı yurt dışında yapmak istiyorum. Gördüğüm kadarıyla ikisini ayni anda veren devlet lisesi yok.

Eğer ıb diplomasi veren bir okulda okursam lise sırasında C1 seviyesine kadar Almanca öğrenmeye çalışacağım. Lise bitiminde yeterli seviyeye geldiğimi düşünürsem testdaf vb. Almanca bir dil sınavına girip bir belge alacağım.

Eğer dsd veren bir okula gidersem lise sırasında zaten Almanca ve ingilizceyi okulda öğreneceğimden İspanyolca öğrenmeyi düşünüyorum.

Aynı şekile ıb diplomasi veren bir okula gidip Almanca'yı yeterli vakitte, 2-3 yıl, öğrenebilirsem İspanyolca'yı öğrenmeye vakit bulabilirim gibi görünüyor.

Özet olarak ıb diplomasinin Dsd'ye göre avantaj ve dezavantajları nelerdir?
Eğer benim yerimde siz olsaydınız hangisini seçerdiniz?

@333365 @JusTaUseR @emreiz

Bende bu yıl sınava girdim ve 1 fen yanlışıyla 0.08'lik dilimdeyim, kabataş deneyeceğim muhtemelen olmayacak ve cağaloğlu gelecek. Ben iki programıda araştırdım. Ib YKS gibi bir sınavken dsd alman dil diplomasıdır. İkisinin de avantajları hemen hemen aynı fakat dsd Almanya, Avusturya ve İsviçre'de geçerli ıb ise daha çok ABD, Kanada, İngiltere gibi ülkelerde geçerli fakat ıb'de şöyle bir problem var: Ib ile bir yere yerlesebilmek için hem ıb'yi hem YKS'yi kazanman lazım yani iki sınava birden çalışman lazım, dsd de ise dil diploması olduğu için ekstra bir çabaya gerek yok, dili öğrenip diplomayı alıp YKS'yi kazandığın zaman saydığım ülkelerde üniversiteye başvurabiliyorsun. Yani burada etkili olan faktörler: Okuyacağın bölüm, lise de kendini ne kadar zorlayacağın ve hangi ülkelerde üniversite okumak istediğin vb. anladığım kadarıyla o yüzdeliğe seçebileceğin ıb olarak kadikoy Anadolu lisesi, sakıp sabancı ve dsd olarak ise cağaloğlu Anadolu lisesi var. Cağaloğlunu seç derim çünkü araştırdığım kadarıyla cağaloğlunun Almanca dil eğitimi kabataş erkek lisesinden bile iyi, normal eğitimi de çok kaliteli. Öte yandan kadıköy Anadolu ve sakip sabancının çok bir numarası yok.

Bende bu yıl sınava girdim ve 1 fen yanlışıyla 0.08'lik dilimdeyim, kabataş deneyeceğim muhtemelen olmayacak ve cağaloğlu gelecek. Ben iki programıda araştırdım. Ib YKS gibi bir sınavken dsd alman dil diplomasıdır. İkisinin de avantajları hemen hemen aynı fakat dsd Almanya, Avusturya ve İsviçre'de geçerli ıb ise daha çok ABD, Kanada, İngiltere gibi ülkelerde geçerli fakat ıb'de şöyle bir problem var: Ib ile bir yere yerlesebilmek için hem ıb'yi hem YKS'yi kazanman lazım yani iki sınava birden çalışman lazım, dsd de ise dil diploması olduğu için ekstra bir çabaya gerek yok, dili öğrenip diplomayı alıp YKS'yi kazandığın zaman saydığım ülkelerde üniversiteye başvurabiliyorsun. Yani burada etkili olan faktörler: Okuyacağın bölüm, lise de kendini ne kadar zorlayacağın ve hangi ülkelerde üniversite okumak istediğin vb. anladığım kadarıyla o yüzdeliğe seçebileceğin ıb olarak kadikoy Anadolu lisesi, sakıp sabancı ve dsd olarak ise cağaloğlu Anadolu lisesi var. Cağaloğlunu seç derim çünkü araştırdığım kadarıyla cağaloğlunun Almanca dil eğitimi kabataş erkek lisesinden bile iyi, normal eğitimi de çok kaliteli. Öte yandan kadıköy Anadolu ve sakip sabancının çok bir numarası yok.
3-4 gün önce Cağaloğlu'ndan bir öğrenci ile konuştuğumda cağaloğlu'na karar verdim. Hem DSD hem AP diploması veriyor bildiğiniz gibi. Almanya'da okumayı düşünüyorum. Konuştuğum öğrenci de şu an en iyi Almanca eğitiminin Cağaloğlu'nda verildiğini söylemişti. Bir de geçen yıl Abitur gelecekmiş ama yeterli talep olmadığı için gelmemiş. Muhtemelen bu yıl tekrar getirmeye çalışırlar, yeterli talep olursa hem DAS hem AP okulu olması çok iyi olacak. Abitur için 11 ve 12. sınıf sınavları önemli olduğundan ben 11'e gelene kadar Abitur gelir diye düşünüyorum. ABD ve Kanada çok hoşuma gitmiyor nedense. Almanya, isviçre ve avusturya daha iyi gibi. Şu anlık DSD ve AP, muhtemel olarak da Abitur imkanlarından dolayı Cağaloğlu daha mantıklı geliyor. AP veren 4-5 devlet lisesi var zaten, hem AP hem DSD veren başka okul olmadığı gibi, Abitur gelmesi olası olan başka bir okul yok. Zaten bu ikisini sağlayan bir tek Kabataş var, oraya da Abitur gelmeyecek diye biliyorum.

3-4 gün önce cağaloğlu'ndan bir öğrenci ile konuştuğumda cağaloğlu'na karar verdim. Hem dsd hem AP diploması veriyor bildiğiniz gibi. Almanya'da okumayı düşünüyorum. Konuştuğum öğrenci de şu an en iyi Almanca eğitiminin cağaloğlu'nda verildiğini söylemişti. Bir de geçen yıl abitur gelecekmiş ama yeterli talep olmadığı için gelmemiş. Muhtemelen bu yıl tekrar getirmeye çalışırlar, yeterli talep olursa hem das hem AP okulu olması çok iyi olacak. Abitur için 11 ve 12. sınıf sınavları önemli olduğundan ben 11'e gelene kadar abitur gelir diye düşünüyorum. ABD ve Kanada çok hoşuma gitmiyor nedense. Almanya, İsviçre ve Avusturya daha iyi gibi. Şu anlık dsd ve AP, muhtemel olarak da abitur imkanlarından dolayı cağaloğlu daha mantıklı geliyor. AP veren 4-5 devlet lisesi var zaten, hem AP hem dsd veren başka okul olmadığı gibi, abitur gelmesi olası olan başka bir okul yok. Zaten bu ikisini sağlayan bir tek kabataş var, oraya da abitur gelmeyecek diye biliyorum.

Almanca için kabataş gelmeyin. Abitur da gelmeyecek evet, gelirse bayağı sürpriz olur şahsen. Cağaloğlunun yurdunda hala sıkıntı yoksa en mantıklısı gibi. Ben diğer konuda size sorunları devam ediyor demiştim ama ben de bir düşündüm bu yurt mevzularını biz geçen sene konuşuyorduk oradaki arkadaşlarla. Size de sıkıntı yok dedise konuştuğunuz kişi düzelmiş olma olasılığı var. Onun dışında saydıklarınıza göre size en uygun okul cağaloğlu rahat rahat tercihinizi yapın, umarım yerleşebilirsiniz, başarılar yolunuz açık olsun.

Almanca için kabataş gelmeyin. Abitur da gelmeyecek evet, gelirse bayağı sürpriz olur şahsen. Cağaloğlunun yurdunda hala sıkıntı yoksa en mantıklısı gibi. Ben diğer konuda size sorunları devam ediyor demiştim ama ben de bir düşündüm bu yurt mevzularını biz geçen sene konuşuyorduk oradaki arkadaşlarla. Size de sıkıntı yok dedise konuştuğunuz kişi düzelmiş olma olasılığı var. Onun dışında saydıklarınıza göre size en uygun okul cağaloğlu rahat rahat tercihinizi yapın, umarım yerleşebilirsiniz, başarılar yolunuz açık olsun.

Sağ olun cevabınız için. Bahsettiğim kişiyle konuştuğumda yurt sorununun düzeldiğini söyledi. 4 kişilik odalar ve banyo odanın içindeymiş, personel de kendi öğrencisinden ayırmıyormuş kısa bir özet geçmek gerekirse. Kabataş için tutma ihtimali zaten yok sayılır benim için. Almanca eğitimi kötü mü kabataşın? Siz İngilizce mi okuyorsunuz?

Sağ olun cevabınız için. Bahsettiğim kişiyle konuştuğumda yurt sorununun düzeldiğini söyledi. 4 kişilik odalar ve banyo odanın içindeymiş, personel de kendi öğrencisinden ayırmıyormuş kısa bir özet geçmek gerekirse. Kabataş için tutma ihtimali zaten yok sayılır benim için. Almanca eğitimi kötü mü kabataşın? Siz İngilizce mi okuyorsunuz?

Evet İngilizce okuyorum. Çok kötü diyemem eğitimine ama alman hocaların hepsi gitti okuldan, kesinlikle kabataş gibi bir okul için yetersiz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı