DSDT Patch İçin Bilgi İhtiyacı

anarsist

Megapat
Makaleler
3
Yer
Adana
Daha fazla  
Arkadaşlar İngilizce kaynaklarda bol miktarda anlatım bulunuyor fakat ya konu özel bir sistem üzerine yoğunlaşmış yada kaynak eski. Özellikle Türkçe kaynak aradığımızda 1 kaynak dışında hemen hepsi yüzeysel kaçıyor. Bu konuda yardımcı olabilecek bir arkadaş varsa bize güzel bir rehber hazırlaya bilir mi?
Dsdt işlemi ile ilgili güncel kaynak sorunumuz çözülmüş olur.
Saygılar.
@blackandyellow @Recep Baltaş @Burak Alkan

Arkadaşa sonuna kadar katılıyorum. Bu konudan muzdarip biri olarak bende dahil birçok arkadaş için çok faydalı olacağını düşünüyorum.
Saygılar.

Dostum; osx86.net sitesinde DSDT Editor & Patches şeklinde bir arama yap orada benim yayınladığım programı göreceksiniz. O programı açıp üstteki menülerinden Extract Table tıkladıktan sonra, gene üstteki menülerden Compile tıklıyorsunuz; çıkan hataları Fix... butonuna tıklayıp gideriyorsunuz. Eğer WAK vb hata verirse üstteki menülerden Apply Patch diyerek indirdiğiniz Patches klasöründen WAK vb. hata neyse onu seçip Apply dedikten sonra, tekrar Apply Patch diyerek Patch klasöründen HDEF yazanneyse onu seçip Apply diyorsunuz. Son olarak düzenleme ne ile başlıyorsa örneğin: HDEF diye arama yapıyorsunuz (CTRL+F veya START+F sanırım). Arama yaptıktan sonra oradaki satırları ile sürücü için verilen satırlarını değiştirip; üst menülerden Compile yapıyorsunuz. Hata çıkmazsa son olarak gene üst menülerden Save As AML olana tıklayıp DSDT.aml olarak kaydedin. Kaydettiğiniz DSDT'yi Extra klasörünüzün içine yapıştırın ve sistemi yeniden başlatın. (Size verilen sürücünün kurulu olduğundan ve kurduktan sonra kext utility çalıştırdığınızdan emin olun.)

Not: Kusura bakmayın uzun süredir DSDT derlemediğim için üst menülerden hangisinde ne vardı karıştırıyorum . Menülerde gezince görürsünüz zaten. Pek bir menü içeriği yok.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı