DSL değerleri nasıl?

3500

Kilopat
Katılım
18 Ağustos 2016
Mesajlar
16
Merhabalar, TürkNet kullanıyorum. Dün hızdan rahatsız olduğum için başvuru yaptım, 77 Mbps'ye kadar kullanabileceğimi ve altyapımın VDSL desteklediği söylendi bugün. Ama ankastreden eve gelen kablonun ne kadar iyi olduğunu bilmiyorum, sanırım modem arayüzündeki değerler anlaşılmasına yardımı oluyor. Rica etsem bakabilir misiniz?

asdasdfasdf.png


Aynı zamanda daha önceden Türk Telekom'dan gelen biri babama eğer başvurulursa fiber getirilebileceğini söylemiş. (Hatta tam olarak emin olmasa da sanırım zorundalar demiş.) bu işlem nasıl oluyor biliyor musunuz? Fiberin VDSL'den tek üstünlüğü daha yüksek hızlara ulaşabilmesi midir?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
İkinizin de yanıtları için çok teşekkür ederim. TürkNetten gelen bir mesajda 3 gün içerisinde değişeceğine dair mesaj attılar fakat diğerinde değişmiştir yazıyor. Sanırım hemen değişmiyorlar? Bir de modemi yeniden kurdum ve bazı değerler değişti:
sadfasdfsadf.png

Şuan TürkNetin online işlem merkezindeki Teknik Bilgiler sekmesinde Modemle Buluşma yerinde Modemle Buluşuyor -VDSL yazıyor. Fakat modemin arayüzüne (kullandığım modem TP-Link TD-W9970v3, Türk Telekom'un modeli) root kullanıcısıyla giriş yapıp, soldaki panelden Ağ>DSL Ayarları sekmesinden DSL Modülasyon Türünü VDSL yapınca internet gelmiyor. Henüz vdsl bağlamamışlar mı?

Ayrıca fiber için Türk Telekomla görüşeceğim fakat sanırım onun gelmesi zaman alacağı için önce bunu halletmeye çalışacağım.
 
@3500 Fiziksel olarak sahada port değişeceği için 3 iş günü demişler. Bu arada o değerlerin normal olması gereken ADSL değerlerine ulaşmış, iyi yani. Senin yapacağın işlem kalmadı, işlem bittikten sonra hattın kaldırırsa indirme hızın 35, upload'ın ise 3'e güncellenir 👍
 
@Scorpions Anladım, çok teşekkür ederim, fiziksel olarak değişen bir şey olduğunu bilmiyordum.

Bir de bugün merak edip ankastreye baktım.
20200811_180229_HDR.jpg


20200811_180153_HDR.jpg


Bunla karşılaştım, bunun böyle olması normal midir acaba? Bunu 2 ev kullanıyoruz bu arada.
 

Geri
Yukarı