DSL hattındaki internet ve mobil internet aynı modemde kullanılabilir mi?

• Konuyu başlatan emreio
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 2
  • Görüntüleme 122

emreio

Decapat
Daha fazla  
Technopat Forum kullanıcıları merhaba,

Evimdeki DSL altyapısı yetersizdi altyapı çalışması oldu daha da düşürdüler yavaş olduğu için şikayetçiyim. Mevcut VDSL2 hattım 24/3 Mbps indirme ve yükleme hızı sunuyor. Yüksek boyutlu dosyaları indireceğim zaman mobil interneti paylaşıyorum 300 GB cep magnet paketim var ve bulunduğum bölgede 150–180 Mbps arası hız alabiliyorum. Ancak mobil bağlantının gecikmesi MS değeri yüksek ve stabil değil.

Sorum şu: DSL altyapımı ve 4.5G mobil Wi-Fi’mi aynı modemde kullanabilir miyim? Amacım, yüksek hız gerektiğinde mobil interneti, oyun gibi düşük gecikme isteyen durumlarda ise DSL hattını otomatik bir şekilde kullanmak. Böyle bir sistem sağlayabilecek bir modem veya çözüm var mı?

(Cep Magnet Sim Kartını telefondan internet paylaşarak kullanıyorum, ona uygun modemim yok)

Bu dediğin olay kendi kullandığım modemde var. Yedek internet erişimi olarak modeme bağlanarak wifi sağlanabiliyor. Yani dsl hattı koptuğunda otamatik olarak telefon internetine geçiyor. Ama usb üzerinden bağlı olması gerekli. Yani senin dediğin olay da sim gibi takılı kalması ve otamatik olarak değişmesi. Sim konusunda sim destekli modem kullanmak gerek. Otamatik olarak zaten arayüzden genelde her modemden seçilebiliyor. Direkt hatta kabloyu çıkarırsın arayüz ile işin kalmaz. Gerektiğinde de kablo ile erişim sağlarsın. Modem uzaksa git gel tak uğraştırır. Fakat uzun kaliteli usb kablosu ile de bu olay gerçekleşebilir.

Kısacası altyapı ve 4.5g mobil internetini modem üzerinden wifi olarak erişime açılır.
Yüksek hız ve oyun için sonradan düşük gecikme gerçekleştirilir.
Otamatik olarak değil de iki yöntem de manuel olarak yapılabilir. Gerek arayüz gerek kablo çıkarması gibi. Eğer otamatik yöntemi varsa şahsen kullanmadım. Kullanan arkadaşlar yardımcı olacaktır. Kullandığın modem nedir? Ayrıca hat değerleri nedir?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı