Çözüldü DSL ile telefon kablosu aynı kablo mu?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

fbrokata

Decapat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba 2 gün önce bölgemizde genel arıza olduğu için DSL ve internet ışığı gitmişti ve bize arızanın 1 gün içinde giderileceğini söylüyorlardı. Ama gelmeyince tekrar sorduğumuzda modeme reset attırdı ve düzelmedi. Bizim DSL kablosu eski kablo olduğu için ondan kaynaklı olabileceğini düşünüyorum. Değiştirmek istiyorum ama şu anda elimde yok. Sadece yeni modemin içinde olan kısa bir telefon kablosu var onun girişleride DSL kablosu ile aynı. Acaba onu takmayı denesem DSL çalışabilir mi?

Çözüm
Evet aynı kablo, hayır çalışmayabilir, ana hattınızda veya kutuda bir arıza olabilir.

Bina kutusu - Ev - modem : Bu üçü telefon kablosu, bakır kablo muhtemelen.

Modem - Bilgisayar : Ethernet kablosu veya kablosuz.
Arıza kaydı oluşturuldu ama teknik destek ne zaman gelir bilemiyorum.
O biraz şans işi, bölgede geniş çaplı arıza varsa hızlı müdehale ederler, küçükse +1-2 gün esneyebilir. Kutuda olan arızalar seni, konuya elektrikçi olarak hakim olsan bile, aşar, firmayı araman gerekiyor çünkü ben şurada şu sistemi bağladım ana hattan kontrol edin diye... çözdük konuyu.

O biraz şans işi, bölgede geniş çaplı arıza varsa hızlı müdehale ederler, küçükse +1-2 gün esneyebilir. Kutuda olan arızalar seni, konuya elektrikçi olarak hakim olsan bile, aşar, firmayı araman gerekiyor çünkü ben şurada şu sistemi bağladım ana hattan kontrol edin diye... Çözdük konuyu.

Bugün tekrar sorduğumda saha dolabında arıza olduğu söylendi ve tahmini olarak ayın 21'ini söylüyorlar umarım uzamaz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı