DSL kablosu CAT sürümü kaç?

clouddd

Kilopat
Bugün evimize Kablonet gelip internet bağlayacak 100 download sınırsız internet fakat benim kablom bu hızı kaldırıyor mu merak ettim. Kablonun üzerinde şu yazıyor: Hiper CAT5E (veya Hiper CATSE emin değilim yazı 5 veya e) networking cable 24awg. Benim kablom CAT kaç?

Son düzenleyen: Moderatör:
CAT 5e ; kablosu cat 5 kablosunun veri transferinde yaşanan veri hızının azalmasını karşılamak amacıyla geliştirilen kablo dur. 100 mhz bant genişliğinde olup 100/1000 mbps hızları karşılamaktadır. Kablo uzunluğu 100 metreyi geçmemelidir. Cat 5e kabloları geriye dönük olarak cat 5 kablolarıyla uyumludur.
Cat 5 ve cat 5e kabloları RJ 45 soketi ile kullanılır.

CAT5 100 mhz bant genişliğinde olup 100/1000 mbps hızları karşılamaktadır.
Ama fantezi yapim diyorsan modemden bilgisayarına CAT6 yapabilirsin.

Yani 100 download kullanabileceğim öyle değil mi? Kaç gündür kafama takılmıştı.
CAT5 100 MHz bant genişliğinde olup 100/1000 Mbps hızları karşılamaktadır.
Ama fantezi yapim diyorsan modemden bilgisayarına CAT6 yapabilirsin.

Ben 100 download alsam yeter kafasında olduğum için gerek yok gibi duruyor kankam 100'ü alacaksam gerek yok.

Yani 100 download kullanabileceğim öyle değil mi? Kaç gündür kafama takılmıştı.

Ben 100 download alsam yeter kafasında olduğum için gerek yok gibi duruyor kankam 100'ü alacaksam gerek yok.

Servis sağlayıcısı sana tahmini rakamları verir. Anakartın da 100/1000 Mbps olmali ki 100 alabilesin. ( tam 100 olmaz zaten 80-100 arasında) araya dağıtıcı vs koymadan modemden tek kablo ile almaya bak. Kablo uzatma veya ek olmasın.

Anakartım 100/100 Mbps destekliyor servis sağlayıcım bana size 100 download 5 upload vereceğiz diyorlar arada dağıtıcı vs yok tek kablo ile bağlanıyorum internete.

Anakartın 100/100 destekliyor ise 94mbps civarı hız alırsın. CAT5E fazlasıyla yeterli.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…