DSL kablosu nasıl değiştirilir?

lynchxs

Femtopat
Daha fazla  
İyi günler arkadaşlar. İnternetim uzun süredir 1 ve 0.3 upload arası alıyor ve sürekli dalgalı olarak internet sağlamakta ani ping çıkıyor ve bu oyunlarda can sıkıyor. Birçok kere Türk Telekom'u aramama rağmen herhangi bir şey demediler. Dedikleri tek şey daire içindeki kablo sıkıntılı dediler ama geçenlerde dışarıda bulunan o internet kutusunun yerini değiştirdiklerinde düzelmişti şimdi tekrar aynısı devam etmekte. Uzun süredir de böyle. Çözümünü bilen var mı? O kabloları nasıl değiştirebilirim? Kaç lira tutar elektrikçi yapsa ya da başka bir çözümü var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Eğer ankastre kutusundan bahsediyorsan, ankastre bina içinde ise Ankastre'den sana gelen kabloyu kendin veya elektrikçi ile yenileyebilirsin. Ama ankastre dışarıda direk üstünde ise Türk Telekom müdürlüğü ile görüşmen gerekiyor. Bu arada sanırım ADSL kullanıyorsun ADSL de ping problemi çekmen çok doğal, altyapı sorgulaması yapmanı öneririm VDSL vardır belki.

Bana sorunun benim evimin içindeki hat prizinin kablolarında sıkıntı olduğunu söylediler ankastrede herhangi bir sorun olmadığı söylendi değerler ankastreden ölçüldüğünde gayet stabil

İşin içine priz vs giriyorsa elektrikçiden yardım almanız daha iyi olur. Eğer ankastreden yapılan ölçümde değerler stabil çıkıyorsa mecburi iç tesisatı yenileyeceksiniz veya ek var ise ek yerlerini yenileyebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı