DSL Sinyal Zayıflığı Sorunu

• Konuyu başlatan Oreki
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 10
  • Görüntüleme 3.786
Makaleler
4
Yer
İzmir
Asus DSL-16 modem kullanıyorum. Ara sıra Modem arayüzünde DSL sinyalinin zayıfladığının uyarısını veriyor. NetSpeed teknik ekibi ile konuşup böyle bir sorun olduğunu söyledim. DSL Sinyalini yenileyip bir sorun gözükmediğini söylediler. Modem ayarları ile bu sorunu çözme şansım var mı? Gün içinde rastgele kopmaların yaşanması artık canımı sıkmaya başladı.
Untitled.png

Sanırım SNR Margin'den bahsediyorsunuz. Asus'un bazı modellerinde Yönetim > VDSL Settings > Kararlılık ayarı kısmı oluyor. Oradan 16-22 dB arası değerler denemenizi tavsiye ederim. Bu işlem internet hızınızı düşürecektir.

SNR Margin dediğimiz şey aslında sinyal gürültü oranıdır. Gürültü bir çok nedenle artabilir. Bu sorun kablolarınızdan, kabloların yanındaki sinyal oluşturan cihazlardan, diğer kablolardan, kablo eklerinden, elektromanyetik alandan, hava koşullarından ve bir çok nedenden etkilenebiliyor. Sizin kontrol edebileceğiniz kısım bina içindeki kablolar olacaktır. Müşteri hizmetleri genelde SNR sorununa çözüm bulamıyorlar. Ben de bu sorunu yaşıyorum fakat kesin sebebini bulamıyorum.

Tesisat yenileme işlemi yaptın mı yakın zamanda? Kablo ucuna RJ11 sağlam çakıldı mı? Modeme sürekli dokunuluyor mu yani hafif bile olsa sallandırılıyor mu? Asus modemlerde RJ11 giriş yeri biraz geniş kalıyor. Tesisat direk CAT kabloya RJ11 çakılıysa CAT kablo ağır olduğu için modemi hafif sallantıda temassızlık yapıyor. Bu modemlerde çok başımıza geldi. Direk DSL sinyal uyarısı verir.

Tesisat yenileme işlemi yaptın mı yakın zamanda? Kablo ucuna RJ11 sağlam çakıldı mı? Modeme sürekli dokunuluyor mu yani hafif bile olsa sallandırılıyor mu? Asus modemlerde RJ11 giriş yeri biraz geniş kalıyor. Tesisat direk CAT kabloya RJ11 çakılıysa CAT kablo ağır olduğu için modemi hafif sallantıda temassızlık yapıyor. Bu modemlerde çok başımıza geldi. Direk DSL sinyal uyarısı verir.

Son günlerde çok fazla kopma sorunu yaşıyorum. Sebebini bir türlü çözemedim. Tesisat yakın zamanda yenilenmedi. Hatta uzun zamandır yenilenmedi. Modem sallanmıyor. Yaklaşık 1 aydır hiç kopma sorunu yaşamadım. Son günlerde can sıkıcı derece artmaya başladı. Modemi aldığımı pişman oldum. DSL N16 modeli bana ızdırap yaşatıyor.

Son günlerde çok fazla kopma sorunu yaşıyorum. Sebebini bir türlü çözemedim. Tesisat yakın zamanda yenilenmedi. Hatta uzun zamandır yenilenmedi. Modem sallanmıyor. Yaklaşık 1 aydır hiç kopma sorunu yaşamadım. Son günlerde can sıkıcı derece artmaya başladı. Modemi aldığımı pişman oldum. DSL N16 modeli bana ızdırap yaşatıyor.
Netspeed kullandığını yeni gördüm. Netspeed bu aralar cihazlarını güncellemeye aldı ve yetkililerin söylediğine göre 12'sine kadar sürecek. Bu süre zarfında çoğu Netspeed kullanıcısı internet gidip gelmesi yaşıyor. Seninde bundan dolayıdır.

Netspeed kullandığını yeni gördüm. Netspeed bu aralar cihazlarını güncellemeye aldı ve yetkililerin söylediğine göre 12'sine kadar sürecek. Bu süre zarfında çoğu Netspeed kullanıcısı internet gidip gelmesi yaşıyor. Seninde bundan dolayıdır.

Bu bilgiyi nereden edindiniz? Sorun ile ilgili teknik ekiple konuştuğumda bunu belirtmediler. Umarım dediğiniz gibi geçici bir sorundur.

Bu bilgiyi nereden edindiniz? Sorun ile ilgili teknik ekiple konuştuğumda bunu belirtmediler. Umarım dediğiniz gibi geçici bir sorundur.
Sadece burada değil başka mekanlarda bile internet sorunlarınla ilgiliyim. Yardımcı oluyoruz. Bu yüzden TürkNet, Netspeed, Oris Telekom böyle teknik sorunları yetkililer bize bildiriyor. Ayrıca Netspeed kullanıcıları facebook hesabını takip edersen, sende bu tarz olaylardan bilgi sahibi olabilirsin tarafımızca.

Sadece burada değil başka mekanlarda bile internet sorunlarınla ilgiliyim. Yardımcı oluyoruz. Bu yüzden TürkNet, Netspeed, Oris Telekom böyle teknik sorunları yetkililer bize bildiriyor. Ayrıca Netspeed kullanıcıları facebook hesabını takip edersen, sende bu tarz olaylardan bilgi sahibi olabilirsin tarafımızca.

O Tarihten günler geçmesine rağmen sorun devam ediyor. İlk ay anlık takılma sorunları yaşıyordum. İkinci ay özellikle son 2 haftadir düzenli kopma sorunu yaşıyorum. DSL kararlılık ayarından 20DB olarak ayarlasam bile aynı sorun yaşanıyor. Bu durum aşırıcı derecede sinrimi bozdu. Bir kaç kez Netspeed teknik ekibi ile görüştüm. DSL sinyalinde bir sorun olmadığını modemden kaynaklı bir sorun yaşadığımı söylediler. Sorunun neyden kaynaklı olduğunu nasıl anlayabilirim? 15dB SNR Margin ve 8dB hat değerim var. Kopma yaşayacak kadar kötü değerler yok. Ama sürekli kopma var. Sebebi ne olabilir?

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı