Dsmartnet 8Mbit Hız Sorunu

TheBigBerk

Hectopat
Arkadaşlar Dsmartnet in 8mbit e kadar 50 GB akn li internetini kullanıyorum. İnternetim sorunsuz 800-900 lere ulaşıyordu sonra birden 230kb/sn nin üzerine çıkmamaya başladı. Daha sonra teknik serivisi aradım ve bana splitter ı değiştirmemi söylediler gittim değiştirdim, hatta kaliteli splitter aldım markası S-Link SLX-2015. Taktım ve sorunum hala devam ediyor. Bir daha aradım sorunumu söyledim ve dedilerki apartman hatlarında sinyal kaybı yaşanıyormuş. Uzman elektrikçi çağırarak bu sinyal kaybını bulup düzeltir dediler ve bende tamam diyip kapadım. Şimdi sorum şu sizce böyle bir şeyin yaşanabilmesi mümkün mü ? Modemim Airties RT-103 modeli baya bi eski e az 4-5 seneliktir. Modem yüzünden kaynaklanabilir mi ?

Mümkün, aynı zamanda akn sınırını da aşmış olabilirsin.

Dur sakin ol :)

Öncelikle ev telefonu üzerinden internet alıyorsun sanırım. Ev telefonundaki hat sesinde herhangi bir problem var mı ? Var ise eğer 121 arayarak arıza kaydı bırakmalısın.

Splitter dışında evinde 2. telefon yani paralel bağlantı var mı ? Varsa devre dışı bırak...

Bina girişinden gelen ana telefon hat kablosunu modeme tak kontrol et...

Modemini hat kablosunu çıkardıktan sonra resetle ve yeniden kur...

Modem kontrolü için evinde farklı bir modem kur dene ya da kendi modemini başka bir yerde deneyebilirsin..

Tüm bunlara rağmen hız düşükse bina içi tesisatını kontrol ettirebilirsin...

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı