DSR çalışma mantığı nedir?

Gabumon

Megapat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, monitörler hakkında pek bir bilgim yok. Şuan SAMSUNG B1930 modelini kullanıyorum. Bu monitör kaç inç? En yüksek çözünürlük 1366x768 alıyorum. Daha fazla yükseltme imkanım yok sanırım monitörde. Bilen arkadaşlar bana hangi inçte kaç çözünürlük alabilirim Maximum yazabilir mi acaba?

Örnek: 17" 1024 x 768 gibi. Salladım emin değilim :D Sırayla alt alta yazarsanız sevinirim.

Birde Nvidia Geforce Experience diye bir program var. ASUS GTX 970 ekran kartım var. 1366 x 768 de oyuna girince acayip fazla dalgalanmalar oluyor. Bu programda çözünürlükleri istediğimize ayarlayabiliyoruz sanırım. Benim monitörde 1920 x 1080 olacak şekilde çalıştırıyor. Fakat gelen görüntü FAKE mi REAL mi anlayamadım. Bu şekilde kullanmalı mıyım yoksa bir zararı var mı monitöre? 1k 2k 4k çözünürlük nasıl oluyor birde detaylı söylerseniz sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Monitörün 18.5'' bir monitör. Çözünürlüğün 1366x768. Nvidia DSR ile anladığım kadarı ile 1080P çözünürlüğe çıkmışsın. Fake mi Real mi konusuna gelince. DSR ile 1366x768 çözünürlükteki monitörüne 1080P çözünürlük render yapılarak veriliyor. Daha keskin ve iyileştirilmiş bir görüntü elde ediyorsun, işin özü bu. Zararı olacağını sanmıyorum ama kısa zamanda 1080P bir monitör almalısın, GTX 970'e ayıp edersin yoksa. 2K veya 4K çözünürlüklere elindeki monitör ve DSR ile çıkamazsın.

Admin konu başlığımı değiştirmiş. Kaç inç monitörde ne kadar çözünürlük alırım yazar mısınız acaba? Birde çözünürlüklere göre Ekranın HZ değeri değişiyor mu?

Dalgalanma sorunum 1920 x 1080 monitör alırsam kesinlikle geçer mi?

Birincisi dalgalanma probleminin çözümü çözünürlüğü yükseltme değildir. Bu analog veri yolunun bir dezavantajıdır. Eski nesil VGA kare monitörlerde bu zaten var olan bir durumdur, DSR ile çözünürlüğü yükseltmek hiçbir getiri sağlamaz bu sorun karşısında.

İkincisi belirli bir INC değerinde şu kadar çözünürlük alınabilir diye bir kural yok. 5" telefonda bile 2K çözünürlük var artık günümüzde.
Var olan teknolojinin imkanlarına bağlı bu, limiti elimizdeki teknolojik imkanlar belirler.

DSR'nin çalışma mantığı ise şöyledir. Görüntüler, desteklenen çözünürlüğün üzerinde işlem görür ve ekrana Downscale işlemi yapılarak eski çözünürlük değerine uyarlanır ve ekrana verilir. Aldığın görüntünün çözünürlüğü yine monitörünün desteklediği değer olur ancak görüntü daha keskin olur.
Köşe yumuşatmalar daha başarılı bir biçimde uygulanır, en temel fark budur. Daha yumuşak geçişler elde edilir.

Sorunun FullHD monitör alınca değil, HDMI veya DVI gibi dijital veri yoluna sahip monitör alınca geçecektir. Almışken de ucuza kaçma, kaliteli bir monitör al, monitörü 1 defa alıyorsun neticede. @Gabumon

Samsung S22D390H 21.5" 5ms (Analog+HDMI) Full HD Led Monitör

Bunu almayı düşünüyorum. Şuanki kullandığım monitör 18.5" SAMSUNG B1930 DVI > VGA çevirici ile kullanıyorum. Frekans yüksekliğinden dolayı mı oluyor bu dalgalanma? Alacağım Monitörün Hz olayı benim oyunumda FPS'me engel olur mu yada dalgalanma yaratır mı? Dalgalanma sadece Oyuna girdiğimde FPS yüksekken oluyor.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı