DSR çarpanlar gecikme yapar mı?

hayvanormal

Centipat
Katılım
20 Aralık 2022
Mesajlar
274
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
r5800x3d
rtx3070ti
b550
3600mhz cl18
Cinsiyet
Erkek
Meslek
güvenlik görevlisi birazda çiftçi ama hayalleri baska
R5800x3D
RTX3070 Ti.

Full HD monitör var ama bildiğiniz gibi 3070 Ti 2K gibi çözünürlükler ideal. Daha stabil FPS ve kartın tam gücünü alabilmek için %'lik kullanımını arttırmak istiyorum. Sadece rekabetçi oyunlar oynamaktayım.

Aklıma takılan;
Gecikme olmasın diye NVIDIA panel ayarlarında, “masaüstü konumunu ve boyutunu ayarla” bölümünde, “tam ekran” “ölçeklendirme yok” seçeneklerinden “ölçeklendirme yok” seçiyorum.
Çünkü bu seçimde ekran kartının ölçekleme yükünden sıyrılıp daha az gecikmeli oynattığı yönünde bilgiler paylaşılıyor.

DSR çarpanlarda Full HD monitörün üstünde yüksek çözünürlükler oluşturup 2K kalitesindeki görüntüyü Full HD'ye dönüştürüyor. Bu durumda tıpkı bahsettiğim ölçeklendirme ayarında olduğu gibi karta bir ayarlama yaptıracağı için daha gecikmeli oynatacağı gibi bir gecikmeye sebep oluyor mudur? Bu konuda bilgi bulmak çok zor. Yine de merak ettim. Belki fikri olan vardır.
 
Gecikme olarak dağlar kadar fark olmayabilir ama düzgün bir 2K ya da 1080p performansı alamazsınız.

Yani, doğal çözünürlüğü 2k olan bir monitörün 2k oynatması gibi yada doğal çözünürlüğü fullhd olan bir monitörün oynatması gibi bir performans alamam diyorsunuz? Anladım. O zaman şimdi bana monitörün doğal çözünürlüğüne çekip, oyun içinde grafik ayarlarını arttırarak ekran kartı kullanımını arttırmak mantıklı geliyor. Katılıyor musunuz?
 
Yani, doğal çözünürlüğü 2K olan bir monitörün 2K oynatması gibi ya da doğal çözünürlüğü Full HD olan bir monitörün oynatması gibi bir performans alamam diyorsunuz? Anladım. O zaman şimdi bana monitörün doğal çözünürlüğüne çekip, oyun içinde grafik ayarlarını arttırarak ekran kartı kullanımını arttırmak mantıklı geliyor. Katılıyor musunuz?

Aynen öyle rekabetçi oyunlar dışında AAA oyunlarda yapmanız mantıklı hapta bazı oyunlarda orta ayarlarda ultradan daha az FPS verdiğide oluyordur.
 
orta ayarlarda ultradan daha az FPS verdiğide oluyordur.

Denedim şimdi, oyun içi işime yarayacak grafik ayarlarını ultraya çektim. Ekran kartı kullanımı %85-%89 gibi oldu ve fps de steam pubg gibi bir oyun için gayet ideal dediğiniz gibi 290 larda yüksek bir fps tabi yer yer 230 lara düşse de artık bu sanırım böyle bir oyun olması ile ilgili 😂👍 ekran kartı kullanımı Yeterli değil mi? resim ekledim zaten fps oyunlarında tamamen %95-99 çalışması çok zor diye biliyodum.
monitörün doğal çözünürlüğü + ölçeklendirme yok seçili halde %90 olmasına sevindim şimdi kafam daha rahat gecikme açısından ve kartım %90 larda 😅 afterburnerde değerler iyi gibi
 

Dosya Ekleri

  • C6D09E7E-D3D3-4B4A-9491-19FEDE2F290E.jpeg
    C6D09E7E-D3D3-4B4A-9491-19FEDE2F290E.jpeg
    167,1 KB · Görüntüleme: 21

Geri
Yukarı