DSR ile düşük FPS mi 1080P'de yüksek FPS mi?

Anıl Budak

Megapat
Merhabalar,

Sorum gayet basit. Sizce "Witcher 3" oyununu DSR etkinken 2K'da 30-40 FPS'te mi oynamak (normal bir "GTX 1070" 40-50 FPS arası oynatır fakat benim işlemcim büyük oranda darboğaz yapıyor.) yoksa 1080p'de 80 FPS oynamak mı daha mantıklı? Monitörüm 1080p 75Hz.

Amazon'dan aldığım "EVGA SC GTX 1070" gelene kadar yıllardır hep en düşük ayar ve çözünürlükte 30-40 FPS arası oynadım yeni çıkan oyunları. (Genelde Half-Life gibi oyunları tercih ettim FPS sıkıntısı yüzünden.) YouTube'da video da baktım. 30 FPS - 60 FPS testi yaptım. İlginç bir şekilde hepsini de doğru bildim. Gözüm 30 ile 60'ı ayırabiliyor yıllardır 30 FPS oynamama rağmen. Arada neredeyse hiç fark yok gibi geldi bana. Yani örnek vermek gerekirse bir topun çapının 10 cm olması ile 11 cm olması gibi geldi. "Witcher 3" gibi hızlı dönüşlerin olmadığı bir oyunda sizce oyunu DSR 2K 30-40 FPS mi yapayım? Bir de şundan dolayı DSR'ı açmak çok mantıklı gelmiyor. DSR 2K gerçekten de 2K değil sonuçta. YouTube'dan izledim. DSR ile 2K'yı bir de 1080p'yi. Arasında yine bir fark göremedim. DSR'da 30'dan 28-29'a ani düşüş yaşayıp keyfimin kaçmasındansa 1080p 80 FPS bana gayet makul de gözüktü ayrıca. Cidden çok karıştı kafam. Hiç kendi gözümle de görmedim 2K bir ekran. YouTube'daki ile gerçek olan arasında fark var mı cidden? (Hem 30-60 FPS konusunda hem de DSR konusunda.)

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben olsam DSR açmazdım. Herkesin bildiği gibi zaten gerçek 2K görüntüsünü yansıtamıyor. 1080P, ultra ayarlara alıp monitörümde 75 Hz iken sabitler oynardım. DSR uzun vadede çözüm değil.

Ayrıca tabii ki 30 FPS ile 60 FPS arasındaki farkı anlaman normal.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı