Umarım böyle bir şeye vesile olabilirim hocam. Özellikle enstrüman ayrımına dikkat ettiğiniz için parçaları biraz daha detaylı olanlardan seçmeye çalıştım. Attığım şarkıların çoğunluğunda pek çok kanalda farklı sesler kullanılmış. Sizin gibi vokallere değil de özellikle elektronik işin içine girdiğinde oluşan sonsuz yaratıcılığın eserlerini incelemek çok hoşuma gidiyor benim. Kalıplaşmış, herkesin ağzında olan şarkıları zaten hepimiz biliyoruz. Daha nadide parçalar bulmaya özen gösteriyorum kendimce. Bu şarkılarda beni etkileyen şey, seslerin ve melodilerin nerede ne zaman nasıl kullanıldığı. İnsanların kendilerini farklı yollardan ifade ediş biçimleri aşırı hoşuma gidiyor. Örneğin Canopée Des Cimes şarkısında kullanılan synth'ın yırtık sesi ve aradaki ince portmanto tarzı efekt bana göre çok fazla duygu katıyor işe. Ben bu başlıkları yorumlamayı sevdiğim için önerilerimi de bu yönde yaptım size, bakalım beğenecek misiniz.
Vokal olarak çok beğendiğim bir sanatçıdır bu arada Thomas Azier.
Hocam, siz aldıktan sonra ben de düşünmüyor değilim Beyerdynamic kulaklık almayı. Son konuşmalarımızdan sonraki deneyimlerinde bir değişiklik oldu mu 8k falan EQ edecektin en son. Ayrıca sormuşken önerilerimden memnun kaldınız mı? Eğer kalmadıysanız belki daha çok size hitap edebilecek şeyler önerebilirim isterseniz.
Hocam müzik zevklerimiz uyusmuyormus. Bir kaçını beğendim ama çok sarmadı. Bu parçalari yüksek kafada dinlersem zevk alırım ama ondan eminim. thomas azier iyiymiş gerçekten, sevdim takibe aldım. Hocam kulaklık la daha fazla vakit geçirmem gerek, iki gündür yoğunum. Kulaklık genel olarak parlak, baslar istediğim vuruculuga sahip değil ama tatmin edici. Ben Nova Pro'da falan kulaklığı kafamda zıplatacak kadar bas frekanslarini arttırıyordum. Bu biraz da benim manyaklığım. Paylaştığım EQ üzerinde sadece 8K değil genel olarak ufak oynamalar yaptım. Ekolayzer'i nihai olarak tamamladigimi hissettiğimde paylaşırım yine burada. Ses seviyesi 70'ten sonra sesi bozmaya başlıyor. Daha önce de dedigim gibi 60 civarı çok yüksek sese ulaşıyoruz zaten. Bu g6'nin yüksek gücünden oluyor herhalde. Kulaklıktan memnun muyum evet çok memnunum. Sesin berrakligi derinliği çok çok güzel. Planar sürücülu kulaklıkları eledim zaten, Senheiser HD650-AKG K371 gibi kulaklıkları merak ediyorum şimdi. K371 için daha dengeli olduğundan bahsediliyor 770'e göre. K371 de güvenemediğim nokta 32 ohm empedansin ne kadar derinlik sunacagiydi. Sen satin alacağın zaman bu iki kulaklığı da deneyebilirsen mutlaka dene. Sonuçta ben ne profesyonel nede çok tecrübeli biri değilim, kullandığım kulaklıklar sırasıyla Gamepower Mihawk-Nova PRO-HD681-770 Pro oldu.
@Rpyd hocam son önerdiğin vokal gibi varsa özellikle kadın vokal, sevdiğiniz tavsiye etmek istediğin öğrenmek isterim. Ben enstrüman değil de insan sesi seviyorum belli ki.
Aliye Mutlu önerebilirim. Pek çok halk müziğinin yanı sıra Battlefield 1 oyununda bulunan "Zajdi Zajdi" eserini seslendirmiştir.
Elise Trouw enstrüman ve vokal bir arada kullanabilenlerden.
Davina Michelle güçlü bir ses.
Vitas zamanın efsanelerinden.
Bunlar dışındaki önerilerim sizin sevdiğiniz tarza uymaz diye düşünüyorum. Türkiye'de çok daha fazla sanatçımız var ama çoğuna benden daha fazla hakimsinizdir diye uzatmadım.
Ekolayzer ile işim bitti. Düşük frekansları çok artıramıyorum çünkü yüksek ses seviyelerinde distorsiyona yol açıyor. Daha önce söylediğim ses bozulması temelde bas frekanslarının çok artırmamdan kaynaklanıyormuş. Yüksek frekansları bu kulaklık çok parlak olduğu için biraz daha düşürülebiliriz ama fark ettimki bu kulaklığın güzel tınısıda o tizlerde, özellikle 8K civarı. Şu anki haliyle kulağım alıştı diye mi bilmiyorum ama Nirvana'ya ulaştım arkadaşlar. Bu kulaklığı G6 ve üstü ses kartına sahipseniz kesinlikle öneriyorum.
Ekolayzer ayarı yaparken bu içerikten faydalanabilirsiniz. Ben videoda önerilen şu siteyi kullanıyorum.
Automatic headphone equalization from frequency responses - jaakkopasanen/AutoEq
github.com
Bu sitede 770 Pro 250 ohm için verilen ekolayzer ayarı bu. Temelde kılavuzum bu oldu ve kendime göre dokunuşlar yaptım. Bilmeyenler için paylaşmak istedim, bu sitede her kulaklık için profesyoneller tarafından belirlenmiş ayarlar var.