Dt 770Pro 250 Ohm vs SHP9500

Evet beyler 4-5 saattir kullanıyorum, 2 saat ekolayzer ile uğraştım, 8K dışında bütün frekansları oturttum kendime göre, 8K da ufak dokunuşlar yapabilirim ama oda fena sayılmaz şu an. Baştan merak edileni söylemek istiyorum HD681 ile arasında uçurum var uçurum. Yüksek güç modunda g6, %60 civarı ses seviyesi zirve oldu yine. G6'yı aldığıma çok memnun oldum bu kulaklıktan sonra. Ben profesyonel bir adam değilim ama anlatmaya çalışacağım deneyimi. Başta sesin çözünürlü ve derinliği inanılmaz etkiledi beni. Çözünürlüğü biliyorsunuz zaten, derinlik farkını şöyle benzetme yaparak anlatabilirim, 6 bit monitörden 10 bit monitöre geçiş gibi bir şey oldu, aynı rengin farklı tonları gibi yani. Bu yüksek derinlikte yüksek empedansın etkisi vardır kesin. Bu yüksek empedansın bir eksisi bas frekansını ayarlamak zor oldu. Yüksek empedans diaframın daha hızlı olmasını sağlıyormuş bu da alt basların daha sert tepki vermesine yol açıyormuş. Ben bas seviyorum usta, bu kulaklıktan sonra anladım ki sundura gibi planar sürücülü kulaklıklara hiç bulaşmayacağım. Tizler inanılmaz temiz geliyor, vokaller her bağırdığında orgazm ediyor hahahaha, bu biraz abest oldu ama daha iyi anlatamam herhalde. Enstrüman ayrımı neymiş onu çok iyi öğrenmiş oldum, hangi enstrüman nerede çalıyor rahat anlaşılıyor. Şimdi orta doğrulukmuş oymuş buymuş anlatabilecek kapasitede değilim ben. Ekolayzer ayarını paylaşacağım.

Eki Görüntüle 2248428

31 = +4
62 = +7
125 = -1
250 = +3
500 = +1
1000 = 0
2000 = +1.4
4000 = +0.7
8000 = -2
16000 = -6

Bu arada 681'den sonra o kadar rahat ettimki anlatamam. Pedler yumuşak ve kulağımı tamamen sarıyor baskı yapmıyor. Sevmediğim tek şey kablosu oldu, kablosunun düz olmasını isterdim. Bu şekilde profesyonellerin işine yarıyordur ama beniim düzenimde pek de iyi olmadı. Merak ettiğiniz bir şey varsa cevap vermekten mutluluk duyarım.

Bu tecrübeden sonra anladımki o inceleme sitesindeki puanlar duyduğumuz sesi yaşadığımız deneyimi tam olarak yansıtmıyor. Bundan sonra alacağım kulaklık arkası açık yine dinamik sürücülü bir model olur artık.
HD681 zaten çoğu yönden dandik bir kulaklık. Sesi biraz iyi sadece. Ucuz etin yahnisi yavan olur mantığı.

Son paragrafınızda dediğiniz gibi incelemeler çok havada kalıyor. En başta da bunu anlatmaya çalıştım, grafikti incelemeydi kulaklığı tarif edemiyor.

Siz hangi şehirdesiniz bu arada?

Hocam beğenmenize, bu kadar mutlu olmanıza çok sevindim güzel günlerde kullanın. Sadece "ben demiştim" tarzındaki konuşmaları okuduktan sonra kendimi biraz açıklama ihtiyacı duydum.
Sitedeki puanlar tamamen hedef alınan sesi ne kadar doğru verip vermediğiyle alakalı. Kulağa ne kadar güzel gelip gelmediği değil yani.
HD681 ile DT770Pro arasındaki fark sadece daha pahalı olduğu için değil. Daha pahalı olmasının sebepleri daha yüksek ohm ile çalışan komponentlere sahip olduğu için çok daha derin, hakimiyeti yüksek sürücüye sahip, ayrıca ergonomik olarak kat kat üstün, kullanılan malzeme de haliyle daha üst seviyede. "Ucuz etin yahnisi yavan olur" tarzında bir söz sizin 30 dolara aldığınız, size 30 doların kat katı fazla hakkını verebilen bir kulaklığa söylenilecek söz değil. Evet aralarında hissiyat anlamında çok fark var. Ek olarak, DT770Pro "closed back" bir kulaklık. Yani arkası kapalı bir kulaklık ile yarı açık bir kulaklık arasındaki hissiyat elbette farklı olacaktır ki zaten bas konusunda yaşadığınız problemin kaynağı da bir bakıma bu sebepten dolayı. Burada birbiriyle aynı fiyat bandında bile olmayan ürünleri karşılaştırıp fanatikliğini yapmak forum ruhuna yakışmaz. Biz sitedeki incelemelere ürünün ne kadar güzel olduğunu değil, ne kadar zayıf olduğunu görmek için bakıyoruz çünkü güzellik göreceli. Eğer bir kulaklığın zayıf bir yönü varsa, az çok kulağı olan insan bunu fark edecektir. Bizim en başındaki tartışmamızın sebebi de "aradaki fiyat farkına değer mi" sorusuydu. Tamamen kişisel olan bu soruda demek ki @Novelist için değermiş ve bitti.
Neyse, işin sonunda memnun olduğunuzu görmek yetti bana. Amp output direncinin 1 ohm olması da problem yaratmıyormuş sanırsam bunu da öğrenmiş oldum. Ayrıca, müzik dinlerken hangi platformu kullanıyorsunuz hocam?

Harika. Ben de onu tavsiye edecektim eğer Spotify falan deseydiniz. Ne tarz müzikler dinliyorsunuz hocam isterseniz öneride bulunabilirim tarzınıza uygunsa.

Hocam net bir tür söylemem zor çünkü çok daldan dala atlayan biriyim. Kulağıma güzel gelen her şeyi dinlemeyi seviyorum. Rock metal tarzını sevmiyorum galiba sadece. Siz en sevdiğiniz parçaları önerebilirsiniz hayır demem. ☺️

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Lütfiyenin performanslarına bayılıyorum.

55.PNG

Sevdiğim parçalardan bir bölüm, ne tür sevdiğim aşağı yukarı belli olmuştur.

Son düzenleme:
Melodic house/Electronic olarak:
Gioli & Assia - Emptiness
Jan Blomqvist - Canopée Des Cimes
Lynnic - Echo
Massane - Never Loved
TWO LANES - Never Enough (Nills Hofmann Remix)
Rüfus du sol - Innerbloom
Rüfus du sol - Always
TMPST - I Wonder

Daha sakin, enstrümental olarak:
Thomas Azier - What Does It Mean To Be Free
Thomas Azier - Color! Color!
Thomas Azier - Slow Revolution
Nick Bampton - Howl
Foals - London Thunder (CCTV Sessions)
Frøkedal - The Man Who Isn't Here
Palace - Bitter
Interpol - Go Easy

Şu anlık aklıma gelenler bunlar çok daha fazlasını önerebilirim eğer önerilerimden memnun kalırsanız.

Ooo, hocam pek de alakamız yokmuş biraz geç gördüm kusuruma bakma :D

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı