Dual Boot için sabit diskler bölünmüyor

President1

Kilopat
Yer
İskenderun
Herkese selamun aleyküm. Bilgisayarıma Dual Boot ile 2.bir işletim sistemi kurmak istiyorum bunun içinde diski bölümlendirmem gerekiyor. Ancak fabrika çıkışıyla beraber 4 tane bölümle beraber geldi 2 tanesi normal C: Ve D: Diski, diğer 2 bölümde ise Recovery dosyaları var.

Sorum şu; Recovery bölümlerinden birini veya ikisini silersem herhangi bir sorun yaşar mıyım? Mesela ben her Windows kurduğumda Wi-Fi, ses vb. sürücüleri yüklemem gerekmiyor otomatik geliyor sadece ekran kartı sürücüsünü manuel olarak yüklüyorum. Olması gereken zaten bu mu yoksa bu diğer bazı sürücüler Recovery bölümü sayesinde mi otomatik yükleniyor kafamı karıştıran nokta burası oluyor.

Eğer ki Recovery bölümlerinde Driver yoksa ve sildikten sonra sorun oluşturmayacaksa silip Dual Boot için bir bölüm oluşturacağım.
Bilen bir arkadaş yok mu soru gayet net RECOVERY bölümü içerisinde DRIVER var mı bu bölümü sildiğim zaman gelecek Windows kurulumlarında sürücü hatası çıkarır mı yoksa alakası yok mu sürücü ile? Saatlerdir bununla ilgili net bir bilgiye ulaşamadım bilgi verirseniz çok memnun olurum

Dosya Ekleri

• IMG-20200513-WA0001.jpg
    53 KB · Görüntüleme: 45
Son düzenleme:

Evet driverlar recovery sayesinde kuruluyor.

Recovery bölümlerinden birini veya ikisini silersem herhangi bir sorun yaşar mıyım?
Silmeyin, aynen kalsın.

Windows kendisi tanıyor çoğu donanımı. Kurtarma bölümünü de Windows kendisi oluşturuyor. Fabrika çıkışlı değil o bölümler. Diski tamamen silip tekrar Windows yüklediğinizde o bölümler yine oluşacak.​
Eğer ki Recovery bölümlerinde Driver yoksa ve sildikten sonra sorun oluşturmayacaksa silip Dual Boot için bir bölüm oluşturacağım.
Silmeyin.
O halde bu bölümü silmemi mi önerirsiniz? Çünkü 4'ten fazla bölüm oluşturmaya izin vermiyor sistem yoksa C'den bir miktar alacaktım.
Recovery bölümlerinin toplamı 1 GB bile yok, silmeyeceksiniz, Windows için gerekli zaten ama silseniz bile 1 GB ne işinizi görecek? 4'ten fazla birincil bölüm oluşturamamanızın sebebi diskin MBR olması sanırım.​
Sisteminiz UEFI destekli ise disklerin tamamını silip, GPT/UEFI kurulum yaptığınızda 4'ten fazla birincil bölüm oluşturabilirsiniz. Disklerin tamamını silmeden diski GPT'ye dönüştürmek için programlar var, ancak sisteminiz boot etmeyebilir. D sürücünüzde silinmemesi gereken veri varsa sakın Diskpart ile GPT'ye çevirme gibi işlemler yapmayın. D sürücünüze erişemeyebilirsiniz.​

2 GB olsa bile zaten işimi görmez haklısınız ama diskim MBR olduğundan dolayı dediğiniz gibi yeni bir disk oluşturmaya çalıştığımda hata veriyor ondan dolayı silsem mi diye merak ettim. Sistemim UEFI desteklemiyor bu arada
Technopat bir video paylaşmıştı bu gizli RECOVERY bölümleri silmekle ilgili yapılan bir yorumda gördüm ki benim gibi disk oluşturma sınırına gelmiş birisi bu bölümleri silerek kendine yeni bir bölüm oluşturup Dual Boot yapmış​

Son düzenleme:
D'yi küçültüp, mantıksal birim oluşturup ikinci Windows'u oraya kurabilir misiniz bilemiyorum. D sürücünüzde küçültülebilecek alan varsa deneyebilirsiniz.​
---
Sormayı unuttum, ikinci işletim sisteminiz ne olacak? Windows değilde Linux dağıtımı falan düşünüyorsanız sorun yaşayabilirsiniz. Sonra sistemim boot etmiyor diye koşup gelmeyin

2.Sistem Windows olacak. Bu arada ne C diski ne de D diski küçültülemiyor 4 tane disk sınırına ulaştığı için

D'nin içindeki dosyaların tamamını yer varsa C'ye taşıyıp, D sürücünü sildikten sonra iki adet mantıksal birim oluşturabilirsiniz. Bu birimlerden birine Windows yüklemeye çalışın. Yada oluşturmayın, Windows'u direkt oraya kurun. Yeterli alan yok taşınamaz diyorsanız OneDrive vb. bulut sunucu kullanın. Taşınabilir diskiniz varsa o da kullanılabilir. O da olmazsa çay demleyin Başka fikir kalmadı bende, bitti.​

2.Windows'u D'ye kurmak benimde aklımdan geçti tabi ama bu kadar uğraşmaktansa yedekle falan RECOVERY'yi silsem daha rahat yaparım diye düşünmüştüm. Yanıtlar için sağolun
@Recep Baltaş bu konuya bir açıklık getirebilir misiniz hem başka bu sorunu yaşayan kişiler içinde bir cevap olur.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…