Dual boot ile NixOS kurduktan sonra seçim ekranı gelmiyor

UranusWASTAKEN

Hectopat
Katılım
25 Haziran 2022
Mesajlar
812
Çözümler
1
Yer
Istanbul
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
CPU: Ryzen 5 5600 4.4GHz - GPU: Nvidia GTX 1060 6GB - RAM: 2x8 G.SKILL 3000 MHz - PSU: Rampage 600Watt 80+ CERT - 1x 250 GBSATA SSD - 1x 500 GB M2 SSD - 1x 500GB HDD - Keyboard: SteelSeries APEX 7 TKL - Mouse: SteelSeries Aerox 3
Cinsiyet
Erkek
Merhabalar. Az önce Window 11'in yanına NixOS kurdum ve kurulumunu gerçekleştirdim yani NixOS'u başarıyla kurdu ve son adım olarak yeniden başlatmamı söyledi. Bende başlattım. Ardından otomatik olarak GRUB Menüsü gelmedi ve direk eskisi gibi Windows açıldı. Bu neden oldu ve bunu nasıl çözebilirim?

MSCONFIG SS'i:
1724859331211.png

Disk listesi:
1724859439092.png

Bu arada Secure Boot kapalı şekil de yüklemeye çalıştım. İsoyu Ventoy ile GPT olarak yazdırdım.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba. Az önce Window 11'in yanına NixOS kurdum ve kurulumunu gerçekleştirdim yani NixOS'u başarıyla kurdu ve son adım olarak yeniden başlatmamı söyledi. Bende başlattım. Ardından otomatik olarak GRUB Menüsü gelmedi ve direk eskisi gibi Windows açıldı. Bu neden oldu ve bunu nasıl çözebilirim?

MSConfig SS'i:
Eki Görüntüle 2296438

Disk listesi:
Eki Görüntüle 2296441

Bu arada Secure Boot kapalı şekil de yüklemeye çalıştım. ISO'yu Ventoy ile GPT olarak yazdırdım.

2 farklı diske kurmuşsun büyük ihtimalle ondan gözükmüyor. Birdaha kurmayı deneyin. Boot menüden bakın var mı diye.
 
2 farklı diske kurmuşsun büyük ihtimalle ondan gözükmüyor. Birdaha kurmayı deneyin.
Hocam 2 ayrı diske kurmadım.

Ve Boot menüde de gözükmüyor.
 
Bölmüşsünüz galiba ondan 2 disk sandım MSConfig'de bende de gözükmüyor Linux bootloader kurulmamış olabilir bir daha kurup deneyelim.
20 Dakika tekrar bekleyeceğim demek ki :D Hocam bir de Disk yönetim panelin de yani Windows da olandan bahsediyorum Linuxu kurduğum diski yine biçimlendireyim mi?

Biçimlendirme derken biçimlendiremiyorum:
1724860755459.png
 
20 Dakika tekrar bekleyeceğim demek ki :D Hocam bir de Disk yönetim panelin de yani Windows da olandan bahsediyorum Linux'u kurduğum diski yine biçimlendireyim mi?

Hocam kurarken kendiniz manuel yapın isterseniz diskleri yardımcı olurum diskleri bölümlendirirken. Şimdi kurduğunuz alanı boş alan yapın.

20 Dakika tekrar bekleyeceğim demek ki :D Hocam bir de Disk yönetim panelin de yani Windows da olandan bahsediyorum Linux'u kurduğum diski yine biçimlendireyim mi?

Biçimlendirme derken biçimlendiremiyorum: Eki Görüntüle 2296470

Kurarken sileriz ayrıca siz Linux'u sadece EFI yapmışsınız disk bölümlendirme ekranını çekip atın hocam Linux kurarken.
 
Hocam kurarken kendiniz manuel yapın isterseniz diskleri yardımcı olurum diskleri bölümlendirirken. Şimdi kurduğunuz alanı boş alan yapın.



Kurarken sileriz ayrıca siz Linux'u sadece EFI yapmışsınız disk bölümlendirme ekranını çekip atın hocam Linux kurarken.
Hocam boş alan yapamıyorum:
1724861232415.png
 

Technopat Haberler

Geri
Yukarı