Çözüldü Dual boot nasıl yapılır?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

HamzaKaya*

Hectopat
Merhaba, ben Dual boot kurmak istiyorum. Windows 11 ile Windows 10 fakat aklıma birkaç soru takıldı şimdi bende HDD ve SSD var. SSD'de Windows 11 kalacak. Windows 10'u HDD'ye yükleyeceğim. Bunlar tamamen birbirinden farklı bilgisayar gibi mi olacak? Şifreleri ayrı olsun istiyorum ve Windows 10'a yüklediğim uygulama Windows 11'e geçmesin istiyorum bu mümkün mü? Açıklarsanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Mümkün.
Windows 10'u normal şekilde HDD'ye kurun. Bilgisayar açılırken sorar açmak istenilen işletim sistemini.
Mümkün.
Windows 10'u normal şekilde HDD'ye kurun. Bilgisayar açılırken sorar açmak istenilen işletim sistemini.

Çözüm
Elinizde iki disk var. Birisine Win10, diğerine Win11 kurduğunu düşünelim. Win10 açtınız diyelim. Diğer Win11'in yüklü olduğu disk çalışmayacak. Yani sadece lazım olan disk çalışacak. Ancak disk bölmesi yaparak kurmaya çalışırsanız sadece bir tanesini kurabilirsiniz.

Şimdi hocam Kendimin deneme şansım olduğu için size bu konuda yardım edeceğim. Eğer bilgisayarınız Dual boot'sa bilgisayarı açdığında soru soruyor sana Windows 10 ile mi devam etmek istersin yoksa Windows 11 ile mi?

2. Dual boot yapmak istiyorsanız HDD'den tahmini yarısını diğer boot için bölmenizi tavsiye ederim çünkü az yer olunca sorunlar yaşanıyor

HDD'dem 1tb kurdum fakat win 11 açtığımda burda gözüküyor nasıl burdan gizlerim?
@363652

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2022-11-02 220450.png
    8 KB · Görüntüleme: 230
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…