Dual boot nasıl yapılır?

KAPARU

Centipat
Yer
Konya
Bilgisayarıma Linux Mint ISO'su yükledim ama nasıl Windows 10 ile Dual boot yapacağımı bilmiyorum. Tek diskim var ve flash belleğim yok.
Bir de performanslı bir Linux sürümü biliyorsanız az RAM yiyen ve düzgün çalışan söyleyebilir misiniz?
Hayatımda ilk defa Linux kullanacağımdan Linux Mint iyi olur diye düşündüm.

Bilgisayarıma Linux Mint ISO'su yükledim ama nasıl Windows 10 ile Dual boot yapacağımı bilmiyorum. Tek diskim var ve flash belleğim yok.
Bir de performanslı bir Linux sürümü biliyorsanız az RAM yiyen ve düzgün çalışan söyleyebilir misiniz?
Gparted ile Windows için gerekli alanı NTFS olarak ayır sonrasında oraya Windowsu kur boot ekranı içinde eğer uefi sistemse rEFInd indir.

Tek diskiniz varsa yapmanızı önermiyorum, zira silmek istediğiniz zaman ufak bir hatayla tüm diski silebilirsiniz.

Halihazırda Windows kuruluysa mint kurulum ekranında zaten seçme izni verir seçersin linux için yeterli alanı geri kalanını kendisi halleder.

Dual boot Ubuntu kurduğumda diskpart ile silerken ufak bir hata sonucu tüm diski silmiştim, bu yüzden uyarı yapmak istedim. İki disk ile yapmak daha güvenli olacaktır.
Bence doğru alanı silerse bir sorun olacağını sanmiyorum ama genede belli olmaz.

Windows disk yöneticisinden istediğin bölümü ayır. Sonra kurulum ekranın o bölümü seç. Linux Mint'i daha önce hiç kurmadığım için disk seçme tarafını bilmiyorum. EndeavourOS denemek istersen onda işler daha kolay ve basit.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı