Çözüldü Dual boot olarak yüklenen Kali Linux gözükmüyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Daha fazla  
Bu videoda gösterilen şekilde Windows 11'in yanına Kali Linux'u diskten ayırdığım 50 GB alana kurdum. Kurulum tamamlandı fakat bilgisayar açılırken seçim ekranı gelmiyor ve direkt Windows 11 açılıyor. Ayrıca BIOS'da boot menüsünde Kali Linux gözükmüyor. Bu sorunu nasıl çözebilirim?

Çözüm
GRUB kurulmamıştır belki.

Live USB ile diske kurduğunuz Kali Linux'a chroot olup GRUB'ı kurun. Ve GRUB configini güncelleyin.

Sisteminiz UEFI mi?
lsblk komutunun çıktısını atabilir misin?
1661991598798.png

Toplamda SSD'den 40 GB alan ayırdım. 7 GB Swap Space, 500 MB EFI ve kalanına da Kali Linux kurdum. 32 GB gözüken Live Boot olabilir belki.

Şimdi root hesabına geçiyoruz. Bunun için sudo su komutunu ya da su root komutunu kullanabilirsiniz. Şifre sorduğunda varsayılan şifrenin kali olması lazım.

Daha sonra,

Bash:
mount /dev/nvme0n1p7 /mnt

Komutunu girin ve diskinizde bulunan Kali Linux'u Live Boot'a bağlayın. Sonrasında ls /mnt komutu ile doğru diski bağlayıp bağlamadığımızdan emin olalım.

Bash:
chroot /mnt /bin/bash

Komutu ile diskinizde bulunan Kali Linux'a kabuk erişimi sağlayalım. Eğer bir problem olmazsa root kabuğunun gelmesi lazım.

Şimdi root hesabına geçiyoruz. Bunun için sudo su komutunu ya da su root komutunu kullanabilirsiniz. Şifre sorduğunda varsayılan şifrenin kali olması lazım.

Daha sonra,

Bash:
mount /dev/nvme0n1p7 /mnt

Komutunu girin ve diskinizde bulunan Kali Linux'u Live Boot'a bağlayın. Sonrasında ls /mnt komutu ile doğru diski bağlayıp bağlamadığımızdan emin olalım.

Bash:
chroot /mnt /bin/bash

Komutu ile diskinizde bulunan Kali Linux'a kabuk erişimi sağlayalım. Eğer bir problem olmazsa root kabuğunun gelmesi lazım.
Doğru mu yaptım hocam?

1661992390781.png

Şimdi boot bölümünü bağlayıp GRUB'ı kuracağız.

Bash:
mount /dev/nvme0n1p5 /boot/efi

Komutu ile bu işlemi gerçekleştiriyoruz.
Bu komutu girdikten sonra çıktısını atın, bir hata yapmayalım.

Sonrasında bu komutu sıkıntı yoksa gireceğiz:

Kod:
grub-install --target=x86_64-efi --efi-directory=/boot/efi --bootloader-id='Kali Linux'
grub-mkconfig -o /boot/grub/grub.cfg

Şimdi boot bölümünü bağlayıp GRUB'ı kuracağız.

Bash:
mount /dev/nvme0n1p5 /boot/efi

Komutu ile bu işlemi gerçekleştiriyoruz.
Bu komutu girdikten sonra çıktısını atın, bir hata yapmayalım.

Sonrasında bu komutu sıkıntı yoksa gireceğiz:

Kod:
grub-install --target=x86_64-efi --efi-directory=/boot/efi --bootloader-id='Kali Linux'
grub-mkconfig -o /boot/grub/grub.cfg
Hata verdi sanırım.

1661992972048.png

Hmm. Demek ki chroot olduktan sonra olmuyor. O zaman şöyle yapalım.
exit komutu ile chroot kabuğundan çıkın. Daha sonra o komutu tekrar girin. Hata vermezse oldu demektir. Sonrasında yine chroot /mnt /bin/bash komutunu girip diskteki Kali Linux'a ulaşacağız.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı