Dual Boot otomatik olarak Kali Linux yerine Windows'u başlatıyor

MithatY28

Kilopat
Yer
Ankara
Daha fazla  
Meslek
Hukuk Öğrencisi
Merhaba arkadaşlar,
Ben bu videodaki tüm adımları bire bir yaptım:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Lakin her şey bitince PC yeniden başladı ve otomatik olarak Windows'u başlattı. Nasıl Kali Linux'u açabilirim? Yardımcı olursanız sevinirim.

Çözüm
Dostum;
Kurulum ekranında,

50GB EXT4 olarak formatla ve bağlama noktasını "/" böyle yap,
RAM'in kaç GB ise o kadare ayır, " Takas bölümü" veya " Swap" olabilir ismi,
500 MB EFI bölüm olarak seç.

Kurulumu başlat ve bitti.

Ha bir de GRUB kurulacak yer diyor ya, USB takılıysa, USB bellek gösterir, onu kendi diskini seç. Kendi diskin "sda0" olarak geçer ona dikkat et.
USB "SDB" diye geçer.
BIOS'tan Kali'yi en başa alacaksınız ya da "Boot" menüsünden Kali'yi seçeceksiniz.

Dediğiniz şeye baktım ancak 2. diskimi seçtiğimde no dos hatası alıyorum. Ancak kaliyi kurmuş bulunmaktayım kurulmadığını düşünerek diskpart yapıp clean çektim HDD'ye ve bir daha yükledim ancak durum yine aynı.
BIOS'tan kali'yi en başa alacaksınız ya da "boot" menüsünden kali'yi seçeceksiniz.
Ayrıyiten de fotoğraf'ta root home ve swap için ayırdığım yerler'in kullanılmakta olduğu gözüküyo

Dosya Ekleri

• ce28563e-180c-40a3-83cf-848c0e9f4fc1.jpg
    ce28563e-180c-40a3-83cf-848c0e9f4fc1.jpg
    119,1 KB · Görüntüleme: 87
  • Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    17,8 KB · Görüntüleme: 99
Sorununuz çözülmezse başka alternatifler sunabilirim. Ayriyeten Kali'yi sanal makine veya USB üzerinden Live(canlı) olarak kullanabilirsiniz.

Lakin çözemez isem USB ile olanı denemek isterim 32 GB kapasitesi var yeterli midir? Sanal makine olarak da vbox kullandım ama AMD kullandığım için hep hata verdi.

UEFI olarak mı legacy olarak mı kurdunuz? Rufus'da MBR'yi mi seçtiniz GPT'yi mi? Görsel atabilir misiniz?

Ekteki ayarlarla kurdum ve bilgisayarım'ın BIOS'u UEFI'dir. DD mödülü seçimini yaptım 2. soruda da.

Dosya Ekleri

• Ekran Alıntısı 2.PNG
    Ekran Alıntısı 2.PNG
    11,1 KB · Görüntüleme: 82
  • 3.PNG
    3.PNG
    26,6 KB · Görüntüleme: 88
Sistemde EFI bölümü var. UEFI olarak kurduysanız BIOS'ta "Windows Boot Manager" gibi bir bootloader ismi ile karşılaşmalısınız "Kali Linux" gibi.

1599086696869.png

BIOS'da gözükmüyor mu?
Ekteki ayarlarla kurdum ve bilgisayarım'ın BIOS'u UEFI'dir. DD mödülü seçimini yaptım 2. soruda da.
Mesajı düzenlemişsiniz gördüm. UEFI kurmanızı öneriyorum onun için de MBR yerine GPT seçmelisiniz. @MithatY28

Son düzenleme:
Sistemde EFI bölümü var. UEFI olarak kurduysanız BIOS'ta "Windows Boot Manager" gibi bir Bootloader ismi ile karşılaşmalısınız "Kali Linux" gibi.

Eki Görüntüle 656402

BIOS'da gözükmüyor mu?

Maalesef BIOS'da gözükmüyor. Sadece Windows Boot Manager gözüküyor 2. diskimde herhangi bir doss gözükmüyor.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı