Dual channel RAM aktif olması için aynı değerlerde başka bir RAM alınır mı?

Fikrisngl

Hectopat
Katılım
4 Ekim 2020
Mesajlar
670
Çözümler
1
Yer
İzmir
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar benim RAM'im 8 GB Crucial Ballistix 2400MHz. Ben Dual channel olması için aynı RAM'den alacaktım fakat stokta hiç bulamadım. 2. el de almak istemiyorum acaba bunun için bir tavsiyeniz var mı?
 
Benzer frekans ve CL değerine sahip farklı RAM'ler büyük oranda sıkıntısız çalışırlar. Sıkıntı çıkarma olasılığı da var tabii. Garanti olsun derseniz ikinci el tercih edin ya da eldekini satıp kit olarak alın. RAM'lerde en az arıza veren parçalardan olduğu için ikinci el de tercih edilebilir.
 
Nasıl yani? Anlayamadım tam olarak dediğinizi.

Benim hala kullandığım single RAM Crucial Ballistix 3600MHz CL16. Ben de senin gibi uyum konusunda merak ediyordum sorun yaratır mı felan diye. Sonra Kingston marka 3600MHz olan CL17 bir RAM aldım, taktım ve sistemde sorunsuz şekilde dual çalıştı. YouTube'da genelde bilindik markaların bu konuda uyum yaratmayacağını söylüyorlar. Yine de %100 garanti vermiyor kimse. Ama büyük ihtimal çalışacaktır. Sıfır alacaksan eğer zaten iade etme durumun var. Ben denedim ve gördüm çalıştığını. Sonra iade etmiştim :)
 

Yeni konular

Geri
Yukarı