Şu 2 haftadır kafamdaki soru işaretleri yüzünden para hazır olmasına rağmen RAM konusunda kararsız kalıyorum. Sorularıma gelecek olursak "Hocam çift kanal RAM kullanmak için aynı marka olmasına gerek yok. 1333 MHz ve CL değeri aynı olan RAM taksan sıkıntısız çalışır". Böyle mesaj gördüm doğruluk payı nedir? Böyle olarak DUAL CHANNEL olarak kullanabilir miyiz? Benim şu anki RAM'im; https://catalog.onliner.by/dram/elixir/m2f4g64cb8hd5nc
Takviye olarak almak istediğim RAM; Kingston Fury 8GB DDR3 1333Mhz RAM HX313C9F/8 - Nanokatalog
Ben bunları yukarıdaki arkadaşın mesajına göre DUAL Channel olarak kullanabilir miyim?
Anakart:ECS > H61H2-M17 (V1.0)
Dual Channel kullanabilmek için belleklerinde mi yani GB'ların da mı aynı olması gerekiyor? Kararsız kaldım. Herkes farklı farklı söylüyor. Bu konu çok karıştırdı kafamı, yardımlarınızı bekliyorum.
Ve RAM'lerin birbirine CL değerlerinin aynı olması şart mı?
Takviye olarak almak istediğim RAM; Kingston Fury 8GB DDR3 1333Mhz RAM HX313C9F/8 - Nanokatalog
Ben bunları yukarıdaki arkadaşın mesajına göre DUAL Channel olarak kullanabilir miyim?
Anakart:ECS > H61H2-M17 (V1.0)
Dual Channel kullanabilmek için belleklerinde mi yani GB'ların da mı aynı olması gerekiyor? Kararsız kaldım. Herkes farklı farklı söylüyor. Bu konu çok karıştırdı kafamı, yardımlarınızı bekliyorum.
Ve RAM'lerin birbirine CL değerlerinin aynı olması şart mı?
Son düzenleyen: Moderatör: