Dual channel RAM nasıl yapılır?

sweden meatball

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba. MSI A320M-A Pro anakart ve Ryzen 3 1200 işlemciye sahibim. Anakart üzerinde iki adet RAM slotu bulunuyor. 8 GB mevcut RAM'in yanına bir 8 GB daha eklediğim taktirde Dual channel yapabilir miyim? Sıkıntı yaşar mıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Mevcut olanın aynısından alın derim. Uyumsuzluk yapabilir.

Sevgili dostum,

1- Eğer RAM'i almanın üzerinden çok zaman geçmişse, aynı RAM'i bulamazsın tabii, ama sana ilk tavsiyem aynı RAM'i bulman. Uyumsuzluk sorunu çıkma ihtimalini en aza indirir.

2- Eğer aynı RAM'i bulamazsan, aynı Marka RAM'in şu özelliklerinin aynı olmasına dikkat et;
Hafıza kapasitesi aynı olmakla birlikte;

* CL değeri,
* MHz değeri,
* V değeri.

Kişisel tecrübeme göre bunlardan olmazsa olmazı V ve CL değeri. MHz değeri aynı olmayınca da çok bir sorun olduğunu görmedim. MHz'si en düşük olan hangisiyse, o değerde çalıştırmaya devam eder.

Diğerlerinden farklı olup çalışan sistemler de olabiliyor ancak, sorun çıkma ihtimali çok artıyor.

İyi günler dilerim.

RAM'i henüz 6 ay önce aldım, aynısını da kargoya verdim şu an. Teşekkürler yorumun için iyi günler.

Aynı marka aynı model RAM takarsan sıkıntı yaşamazsın.

Teşekkürler. Öyle yapacağım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…