Çözüldü Dual Channel RAM vs Single farkı

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Eren Hitaloğlu

Centipat
GTX 960 2 GB.
i5 3330 3GHz.
1TB HDD 7200 RPM.
500 Watt PSU.
8 DDR 3 1600 MHz CL 10 RAM (aynısından bir tane daha alacağım)

DDR 3 8 GB 1600MHz CL10 RAM'e sahibim(Kingston HyperX Fury). 1 tane daha aynısından alarak Dual Channel yapsam oyunlarımda % kaçlık bir FPS artışı olur?

Çözüm
Hocam geçenlerde bende konu açmıştım dual single olayıyla ilgili. Az çok benzer bir sistem. CS:GO için single RAM'i dual yaptım bir tane daha 8GB RAM takviyesi yaptım aynı modelden. Yeni Cache mapinde kasmalar yaşıyordum, 70-80 arası alıyordum hatta 40'a kadar düşmeler yaşıyordum. Yeni dual channel sonrası cachede 200 FPS alıyorum en fazla 200 ila 150 arasında oynuyor. Ben şok oldum bu kadar fark gerçekten beklemiyordum. %50 FPS artışı yaşadım diyebilirim, keşke daha önce alsaydım diye çok üzüldüm o kadar fark etti laptopum yeniden doğdu diyebilirim. Tabii senin hangi oyunu oynadığını bilmiyorum ama benim CS:GO oyununa bayağı bayağı etkiledi.
Dual Channel ve Single Channel RAM epey bir FPS farkı yaratıyor. Youtube üzerinden video izleyebilirsiniz (doğruluğu kesin olmasada yine bir fikir oluşur)

Single channel RAM 64 Bit bellek veriyolunu kullanırken Dual Channel 128 Bit bellek veriyolu kullanır ve RAM'lerin işlemciyle bilgi alışverişi daha kolay olur bu da FPS'ine yansır.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Hocam geçenlerde bende konu açmıştım dual single olayıyla ilgili. Az çok benzer bir sistem. CS:GO için single RAM'i dual yaptım bir tane daha 8GB RAM takviyesi yaptım aynı modelden. Yeni Cache mapinde kasmalar yaşıyordum, 70-80 arası alıyordum hatta 40'a kadar düşmeler yaşıyordum. Yeni dual channel sonrası cachede 200 FPS alıyorum en fazla 200 ila 150 arasında oynuyor. Ben şok oldum bu kadar fark gerçekten beklemiyordum. %50 FPS artışı yaşadım diyebilirim, keşke daha önce alsaydım diye çok üzüldüm o kadar fark etti laptopum yeniden doğdu diyebilirim. Tabii senin hangi oyunu oynadığını bilmiyorum ama benim CS:GO oyununa bayağı bayağı etkiledi.

Çözüm
Bende cs go için özellikle 8 ram almak istiyorum çok iyi bu kadar fps artışı
Bende en iyisi kısa bir zaman içinde 8 gb ram alıyım ozaman

Bende cs go için özellikle 8 ram almak istiyorum çok iyi bu kadar fps artışı
Bende en iyisi kısa bir zaman içinde 8 gb ram alıyım ozaman
Hocam kesinlikle alın derim, ama aynı modelden alınki dual çalışsınlar bu arada 8 almanızı öneririm bende.

valla bende önümüzde ki ay içinde bir 8 gb daha ram eklemek istiyorum eskiden öyleydi 8x2 hyperx fury kullanıyordum şimdiki aldığım bellekte Kingston Hyperx Fury 3000mhz olan 8 gb tek var bir tane daha eklediğimde bakalım daha iyi olacak mı olacağını düşünüyorum işin özü ama sistemimde soğutmaya eklemeler yapmam gerekiyor bakalım. Anakart alırken hata yaptığımı gördüm keşke daha araştırıp alsaydım.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı