Dual channel RAM'den Quad Channel'a geçmek mantıklı mı?

Volkn

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar selamlar.
Anakart ms B550-A Pro serisi.
İşlemci Ryzen 5 5600.
Ekran kartı AMD RX 7800XT Sapphire Nitro+
1 TB M.2 SSD.
NZXT 750W PSU.

Mevcut olan RAM Neo Forza 16 GB 3600 MHz RAM.
Star Citizen için sistemi güncelliyorum son olarak RAM kaldı en az 32 GB yapma düşüncem var. Fakat aklıma takılan kısmı, anakartımda 4 adet boş RAM slotu mevcut ben 2 slotu kullanıyorum. Aynı model RAM'lerden 8×2 RAM daha alıp diğer 2 adet slota takmak mı mantıklı yoksam direk 2×16 GB RAM almak mı?

Bir de arkadaşlar sistem 32 GB olduğu dünyada Star Citizen oyununu 2K da 60 FPS oynatır mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
2 tane daha aynı RAM alıp Quad channel yapmak daha mantıklı çünkü elinizde RAM buluyor. Boşa masrafa gerek yok.

Teşekkürler RAM MHz hızların da düşüş olmaz değil mi şu an sabit 3600 MHz alıyorum 4'e çıkarttığım da RAM'leri düşüş olmaz umarım.

2 tane daha aynı RAM alıp Quad channel yapmak daha mantıklı çünkü elinizde RAM buluyor. Boşa masrafa gerek yok.
Yukarıdaki görüş mantıklı ama..
Hafızamda 2x16 nın daha stabil ve performanslı çalışacağı yönünde geçmiş bir bilgi vardı.
Emin olmak için tekrar kontrol ettim. 2X16 daha stabil ve performanslı çalışır doğru bilgi olarak görünüyor.

Eski RAM leri ıskartaya çıkarmak sorun olmayacaksa veya onları satabiliyorsanız 2x16 yapmanız iyi olur diye düşünüyorum.

Yukarıdaki görüş mantıklı ama.
Hafızamda 2x16'nın daha stabil ve performanslı çalışacağı yönünde geçmiş bir bilgi vardı.
Emin olmak için tekrar kontrol ettim. 2x16 daha stabil ve performanslı çalışır doğru bilgi olarak görünüyor.

Eski RAM'leri ıskartaya çıkarmak sorun olmayacaksa veya onları satabiliyorsanız 2x16 yapmanız iyi olur diye düşünüyorum.

Yorumun için teşekkürler peki MSI B550-A Pro için uygun 2×16 RAM önerin var mıdır?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı