Çözüldü Dual-Channel'da tekli RAM kullanılabilir mi?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Mustafa kağan

Hectopat
Benim sorum, ben bilgisayarımdaki 8 GB RAM'i 16'ya çıkartmak istiyorum fakat bende olan RAM'de Single kit yazıyor, ben eğer aynı model ve aynı özellikteki RAM'in 8 GB olanını alıp eklersem herhangi bir sıkıntı yaşar mıyım?
Araştırdım fakat tam emin olmak istedim.

Sistem özelliklerim şu şekilde;
Corsair 8 GB Vengeance LPX siyah 3000MHz CL16 DDR4 Single kit RAM.
MSI B450-A PRO 3466MHz(OC) DDR4 soket AM4 M.2 HDMI DVI VGA ATX anakart.
Sapphire RX590 Nitro+ Special Edition 8 GB GDDR5 256Bit AMD Radeon DX12 ekran kartı.
AMD Ryzen 5 3600 3.6GHz 35MB önbellek 6 çekirdek AM4 7nm işlemci mpk.
Thermaltake V200 600W 80Plus 3X Pure Plus.

Çözüm
Aynı RAM'den bir tane daha alın, bir problem yaşamazsınız, ama tam olarak aynı RAM olmasına dikkat edin.
Dual kit alırsan uyumsuzluk sorunları çıkmaz ancak aynı marka model RAM'den 2 tane alırsan uyumsuzluk sorunları çıkabilir.

Elinizdeki RAM'i satıp, 2x8 GB kit almanız tavsiye ediliyor, uyum sorunu olmaması için. Satamam diyorsanız, aynısından bir tane daha alın. Uyum sorunu olma olasılığı düşük, fakat yine de olabilir, garantisi yok. Uyum sorunu olmadığı taktirde Dual Channel çalışacaktır zaten.

Elimdeki RAM'i satma şansım maalesef yok, fakat aynı modelde aynı özelliklerde indirim gelmişken alacağım, teşekkürler herkese.

Yanlışım varsa tabiki düzeletin ama recep bey bu durumun böyle olmadığını söylemişti. İsterseniz farklı öncekinden daha yüksek MHz ye sahip bir ram akın yinede sorun olmayacaktir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…