Dual Core E5200 sisteme yükseltme

Livner

Hectopat
Katılım
9 Haziran 2018
Mesajlar
8
Merhabalar,

Öncelikle eski bir sistemi günümüz oyunlarını kaldıracak vaziyette upgrade etmek istemiştim. Anakartıma RAM ve ekran kartı dahil ederek çözerim sandım, fakat oyunlarda kasma, donma vb. sorunlar devam etti. Şahsi fikrim işlemcim ek donanım parçalarına rağmen darboğaz yaratıyor. İşlemcinin değişmesi durumunda bu sorunların üstesinden gelebilir miyim?

Aşağıdaki sistemime ait donanım bilgilerini görebilirsiniz;

Anakart: MSI G41M-P26 LGA 775 DDR3
RAM: 8 GB DDR3 1333 Mhz
Ekran Kartı: AMD Radeon RX550 2 GB GDDR5 128 Bit
İşlemci : Intel® Pentium® Dual Core Processor E5200 800 Mhz
Güç Kaynağı: 450W Corsair

Değerli yorumlarınız bekliyorum.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Orasını dert etme, anakartına uygun Xeon için BİOS buldum. Buyur link:
MEGA

Üstad bu BIOS tüm Xeon modelleri için uygunmudur? Ek olarak Xeon işlemci aldığım takdirde anakart üzerinde kesme yada modlama işlemi yapacak mıyım? Çünkü kimseyi sorularımla yormak istemem, benim istediğim tak-çalıştır tarzı sizin önerilerinize uygun bir işlemci almaktır.
Xeon E5450 veya X5460 alaıp BŞOS'u modla canavar gibi oynarsın. Ha ben o işlere giremem diyorsan Core 2 Quad Q9650 alabilirsin. E5450 ve Q9650 aynı performansta ama Q9650 daha pahalı.

İlgin için çok teşekkürler. Topladığım tüm parçalardan umudumu kesiyordum. Yeni parçalarla pc toplama işime giriyordum ki, beni kurtardın :)
İşlemciniz baya sönük kalıyor ekran kartınızın yanında. Core 2 Quad işlemci veya Xeon işlemci alabilirsiniz.

Core 2 Quad Q9400
Alacağım 3 aday işlemcilerin arasına koydum. Gün içerisinde birisini satın alacağım.
 
Son düzenleme:
Yuh...190 TL buna para verilmez. Ona vereceğin paranın yarısını buna verirsin. HEM OC ile 1050 Ti'ye kadar yolun var, tabi online olmadığı sürece. (Online'de darboğaz kaçınılmaz.)
Tahmini Teslimat Zamanı
Arkadaşın dediği işlemci işinizi görür. Dediği gibi online oyunlarda darboğaz olur. Sonuçta LGA775 sokete yatırım yapıyorsunuz.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı