Dual Core sisteme ekran kartı onerisi

BiRDoST...

Centipat
Katılım
17 Ocak 2020
Mesajlar
11
Herkese iyi sosyaller.

Şöyle bir eski bilgisayarım bulunmakta, artık şu bilgisayarı yükseltme zamanı geldi diye düşündüm ve size danıştım.
  • Gigabyte G41MT-S2PT anakart.
  • Pentium(r) Dual-Core CPU E5500 @ 2.80GHz işlemci.
  • HDD ve SSD'yi söylemeyi gerek duymadım ( inş önemli bir şey değildir )
  • RAM alacagım.
  • Ekran kartı onerir misiniz?
  • 230W PSU ( tam emin değilim )
  • bütçe 400 TL.
RAM'i.
Almayi dusunuyorum ona gore bir ekran kartı onerirseniz sevinirim.
Ekran kartının kaldirabilecegi seyler (Windows 10, PUBG, LOL vs. ) bunlari 40 FPS'nin altina inmeden kaldirabilecek bir ekran kartı istesem soyleyebilir misiniz?
 

Dosya Ekleri

  • aaa.PNG
    aaa.PNG
    18,8 KB · Görüntüleme: 53
Son düzenleyen: Moderatör:
Anladığım kadarı ile anakartınız 4 bellekten fazlasını desteklemiyor. İyice bakamadım ama böyle bir ibare vardı. Ayrıca almayı dşunduğunuz bellek daha uyguna da bulunuyor Vatan her zaman ki gibi pahalı.
 
Bu sisteme yapabileceğin en iyi yükseltme Xeon x5460 işlemcidir bence. RAM'i de o fiyattan almayın, ikinci el ucuz bir RAM alın, elinizdeki RAM ile aynı kapasitede, hızda ve gecikme değerinde olmalı. Buradan Xeon işlemciyi anakartınızla nasıl uyumlu hale getirebileceğinizi görebilirsiniz. İşlemciyi Türkiye'den veya Aliexpress'ten alabilirsiniz.
RAM için örnek ilanlar:
İşlemci ve RAM'i 200₺'ye kapattığınızı farz edersek; 200₺ civarına da ikinci el, PSU ile uyumlu bir ekran kartıyla güzel bir sistem olmuş olur. Örnek ekran kartı ilanları:
 
Son düzenleme:
Yeni bir güç kaynağı da alması gerek. Yeni bir işlemciyi ve yeni bir ekran kartını o PSU kaldıramayabilir. Sonuçta 12V kanalından ne kadar güç geldiğini bilmiyoruz.
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı