Dual Graphics ve Güç Kaynağı Yeterliliği

Risetech

Kilopat
Makaleler
1
Yer
istanbul sarıyer
Daha fazla  
Meslek
Kimya teknolojisi öğrencisi
Başlıktada belirttiğim gibi ürün bu SMARTPOWER 80PLUS BRONZE 550W GÜÇ KAYNAĞI - Vatan Bilgisayar

Siparişini verdim. Sizce nasıl bir psu indirimde diye aldım. Yeni sistem topluyorum da malum öğrenciyim yavaş yavaş parça parça almaya başladım. İlk olarak psu seçtim toplayacağım. PC'de 700tl'lik ekran kartı kullanmayacağım için 550w psu yeter diye dusunuyorum. Hatta 300 liralik bir r7 alıp apu ile birlikte dual yapmayı düşünüyorum. Bu konu hakkında da fikirlerinizi söyliyebilir misiniz? Apu ile ekran kartını entegre calıstırabilir miyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Güç kaynağınızın 80 plus bronze sertifikası var ki bu iyi psu lara verilen verimli çalışan güç kaynaklarına verilen bir sertifikadır. 12 v kanalından kaç watt verdiğini bilmiyorum lakin kullanacağınız bileşenler güç kaynağının yeterli olup olmamasında etken rol oynayacaktır.Kendim Sapphire marka r7 265 ekran kartını kullanıyorum Sapphire sitesinde 500 watt yeterli olacağı crossfire için 600 watt önerildiği yazmakta apularda fx sistemlere nazaran düşük güç tüketmektedir.Bu sebeple psunuzun yeterli olabileceği kanaatindeyim.

@eka36 öncelikle yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim.
*En son ATX 12V V2.3 ve EPS 12V standartlarını destekler.
*40 C sıcaklıkta sabit yüksek verim çalışır.
*Yüksek akım ve +12V'lik tek hatta sahiptir

sistem tanıtımında böyle yazıyor gelince test eder gerçekten kaç watt verdiğini paylaşırım inceleme bölümünede konu açıp incelememi paylaşıcam alıcak olan arkadaşları bilgilendirmek adına.

Başlıktada belirttiğim gibi ürün bu SMARTPOWER 80PLUS BRONZE 550W GÜÇ KAYNAĞI - Vatan Bilgisayar

Siparişini verdim. Sizce nasıl bir psu indirimde diye aldım. Yeni sistem topluyorum da malum öğrenciyim yavaş yavaş parça parça almaya başladım. İlk olarak psu seçtim toplayacağım. PC'de 700tl'lik ekran kartı kullanmayacağım için 550w psu yeter diye dusunuyorum. Hatta 300 liralik bir r7 alıp apu ile birlikte dual yapmayı düşünüyorum. Bu konu hakkında da fikirlerinizi söyliyebilir misiniz? Apu ile ekran kartını entegre calıstırabilir miyim?
Evet çalıştırır ama parça parça alma para biriktir hepsini al.

Psu geldi resimlerini çektim düzenleyip incelemesini yapıcam

haklısın ama sorun orada para biriktiremiyorum :) harcıyorum hemen :(
Yinede aldığınız parçanın fiyatı inebilir. Onun için hepsini birden almak daha iyidir.

Çok sağlam güç kaynağı 12V 42A yani 12V kanalına 504 W güç verebiliyor %80 verimliliğide hesaplarsak garanti olsun ortalama 400 W güç demek bu şekilde alacağınız parçaların maksimum güç değerine bakarak hesap yapabilirsiniz. (yanlışsam düzeltin lütfen @Recep Baltaş )

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı