Dual Kit RAM için RAM tavsiyesi

grafikibrahim24

Decapat
RAM ilavesi yapmak istiyorum.
Kullandığım RAM hakkında bildiklerim şunlar: Kingston Black Fury 2400 MHz DDR4.
Bunun dışında CL değerleri vb. bilmiyorum ve CPU_Z programında da göremedim.
Dual-kit yapacağım birebir aynı RAM almam lazım yardımcı olur musunuz?

1571522688444.png

RAM ilavesi yapmak istiyorum.
Kullandığım RAM hakkında bildiklerim şunlar: Kingston Black Fury 2400 MHz DDR4.
Bunun dışında CL değerleri vb. bilmiyorum ve CPU_Z programında da göremedim.
Dual-kit yapacağım birebir aynı RAM almam lazım yardımcı olur musunuz?

Eki Görüntüle 450032
15-15-15-35 yazıyor ya. :)

CL değerleri aynı olmasa bile Dual-Channel olarak çalışır.
Eğer ikisi de aynı seriden olursa daha kararlı bir yapı oluşur.
Farklı marka modüller bile kullansanız sorun yaşamayabilirsiniz. Ama sorun yaşama ihtimalini artırmış olursunuz.

Aynısından bulup takmazsanız sürekli çöker, mavi ekran alırsın. demek doğru olmaz.

15-15-15-35 yazıyor ya. :)
Yeni gördüm ya :)
CL değerleri aynı olmasa bile Dual-Channel olarak çalışır.
Eğer ikisi de aynı seriden olursa daha kararlı bir yapı oluşur.
Farklı marka modüller bile kullansanız sorun yaşamayabilirsiniz. Ama sorun yaşama ihtimalini artırmış olursunuz.

Aynısından bulup takmazsanız sürekli çöker, mavi ekran alırsın. demek doğru olmaz.
3 tane RAM var, 3'ü de aynı, Kingston 2400MHz DDR4 CL15, 4.'yü de aynı aldığımda bütün slotlar dolmuş olacak zaten. 24 GB RAM olacak inşallah iyi performans verir.

Yeni gördüm ya :)

3 tane RAM var, 3'ü de aynı, Kingston 2400MHz DDR4 CL15, 4.'yü de aynı aldığımda bütün slotlar dolmuş olacak zaten. 24 GB RAM olacak inşallah iyi performans verir.
4 tane olunca 32 olmasin? 4 tane ayni RAM ile 24 elde edilmez cunku. Ya da sizde 2x4 + 8 var. CL degerleri ayni demek istediniz. Sistemde RAM miktarinin yetmediginden emin misiniz bu arada? GB boyutunda RAW dosyalarla calismiyorsaniz ve SSD'niz varsa cok sorun cikarmaz 16 GB.

Ben Samsung ile bir tane marka ile kullanıyorum gayet iyi. Ben de 1x8 ve 1x4 toplam 12 GB kullanıyorum. Ama ne kadar doğru bilemiyorum, yapacak bir sey yok. Bu arada size program olarak AIDA64 önerebilirim. Sistem ve RAM lerinizi daha detaylı görebilir ve sisteme ne takılmalı öğrenebilirsin.

Son düzenleme:
Kingston HyperX Fury - CL değeri 15. Başka bir şeye ihtiyacınız yok. Mhz değerini zaten belirtmişsiniz. Anladığım kadarıyla elinizde 3 RAM var zaten. O yüzden 4 kanala takın geçin. 2 olsaydı kanallar arasında 1 boşluk bırakmanız gerekiyordu.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı