Dual RAM ile Dual Desteği Olmayan RAM'leri Kullanmak

Patipie

Decapat
Bilgisayarımda kendiliğinden dual özelliği bulunmayan 2x16 GB 2400MHz DDR4 Kingston RAM bulunmakta. Bu iki RAM 2. ve 4. slotta takılı. Elimde cihazda takılı olmayan kendiliğinden dual özellikli 2x4 GB 2400MHz DDR4 Kingston RAM bulunmakta. Bu takılı olmayan RAM'leri 1. ve 3. slota taktığım zaman daha iyi verim alabilir miyim? (FPS artışı, daha hızlı renderlama vs.) Ya da ş an kullandığım şekilde kalması mı daha iyi?

Dipnot: Anakartım: Asus Z170 Pro Gaming, İşlemcim: İntel i7 6700 (i7 6700k değil). Bilgisayarı genellikle oyun oynamak için kullanıyorum. Şimdiden teşekkürler.

375996
375997
375998

Her RAM in dual desteği vardır. Aynı özellikleteki 2 RAM dual çalışır ama rank olarak single görünür dual üretilmediyse. Önemli olan dual channel çalışması.
2X4 GB RAM lerin CL değeri de ayni ise dual çalışabilir ama emin değilim. Benim Laptopta 4 ve 2 GB RAM var ve single çalışıyor.
Oyun için 16GB RAM den fazlasının katkısı olmaz ama render performansına etki eder.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı