Dual RAM vs Single RAM FPS Farkı

Yüksek seviye ekran kartlarında bu sorun oluyor çok. Aslında o kart ile alması gereken FPS sağdaki zaten. Dual RAMin katkısı ekran kartını kendine getirmesi yani. Single RAM ile ekran kartı gereken değerlerine ulaşamıyor. RAM dual yapıldığında ise ekran kartı olması gerektiği gibi çalışıyor. Zaten o ekran kartını satın alıp, muhtemelen eşdeğer bi CPU'da alıp, 8gb single RAM ile idare ettirmek sistemi nasıl bi cimrilikse...

Buradan çıkaracağımız sonuç Range Rover alıp, LPG takırtırmayın arabaya.
Hocam bütçe ile alakalı bir durum tamamen, param çıkmadı çift slot yapamadım.
Üsy düzey sistemlerde normal bu durum. 1060 veya RX580 ile pek yaşanmaz ancak 1080P ekrana 1080 yada 1080 Tİ kullanan kişilerde bu sorun var diye düşünüyorum bende yaşıyorum RAM sipariş ettim hala gelmedi bekliyorum bende.
İşlemciniz nedir ? Sistem özelliklerinizi yazarmısınız? Bir de Ram ekledikten sonraki değerleri paylaşırmısınız?

Ne zaman dual yapacaksınız?
Bugün gelecek akşam sonuçları atarım
Yüksek seviye ekran kartlarında bu sorun oluyor çok. Aslında o kart ile alması gereken FPS sağdaki zaten. Dual RAMin katkısı ekran kartını kendine getirmesi yani. Single RAM ile ekran kartı gereken değerlerine ulaşamıyor. RAM dual yapıldığında ise ekran kartı olması gerektiği gibi çalışıyor. Zaten o ekran kartını satın alıp, muhtemelen eşdeğer bi CPU'da alıp, 8gb single RAM ile idare ettirmek sistemi nasıl bi cimrilikse...

Buradan çıkaracağımız sonuç Range Rover alıp, LPG takırtırmayın arabaya.
Hocam aslında bu zamana kadar ramin sistemler üzerinde sürekli çok düşük bir performansa etki ettiği her platformda söylendi. Biz de bunlara istinaden bu kadar afaki bir fark olacağını beklemedik desek yeri. Bakalım bu akşam sonucu göreceğim.

Bugün gelecek akşam sonuçları atarım

Hocam aslında bu zamana kadar ramin sistemler üzerinde sürekli çok düşük bir performansa etki ettiği her platformda söylendi. Biz de bunlara istinaden bu kadar afaki bir fark olacağını beklemedik desek yeri. Bakalım bu akşam sonucu göreceğim.
Geldimi?

Ne yazık ki cuma günü gelecek
Üsy düzey sistemlerde normal bu durum. 1060 veya RX580 ile pek yaşanmaz ancak 1080P ekrana 1080 yada 1080 Tİ kullanan kişilerde bu sorun var diye düşünüyorum bende yaşıyorum RAM sipariş ettim hala gelmedi bekliyorum bende.
Hocam raminiz geldi mi?
Hocam ramim geldi ac origins'te 20 fps ortalama fark oluştu. Yani gerçekten faydası oldu.

Son düzenleme:
Arkadaşlar ben de bugün 8 GB Single olan RAM'ı 16 GB Dual 2933 MHz'ye çıkardım. İşlemcinin ekran kartını besleyemediği yerde Dual Channel çok fark ettiriyor. Benim sistemde 10200h, GTX 1650 Ti var. Shadow of the Tomb Raider oyununda 8 GB Single RAM varken en düşük ayarlarda 57 FPS alırken GPU kullanımı da düşüktü. RAM'ı Dual yapınca en düşük ayarlarda FPS 99 GPU kullanımı da yüzde yüzlerdeydi. Bakın altta da test sonuçlarım.

Dosya Ekleri

• Screenshot_2021-05-03-18-25-14-517_com.whatsapp.jpg
    Screenshot_2021-05-03-18-25-14-517_com.whatsapp.jpg
    136 KB · Görüntüleme: 184
  • Screenshot_2021-05-03-18-25-24-356_com.whatsapp.jpg
    Screenshot_2021-05-03-18-25-24-356_com.whatsapp.jpg
    144,7 KB · Görüntüleme: 183
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı