Dual Setup İçin Monitör Tavsiyesi

Torbaci

Hectopat
Katılım
20 Temmuz 2018
Mesajlar
7
Merhabalar,

Mevcut sistemime 2 adet monitör (dual setup için) satın almayı düşünüyorum. İşimi kısaca özetlemem gerekirse yazılımla uğraşıyorum ve genellikle evden çalışıyorum. Dolayısıyla satın alacağım monitörlerin başında bol bol zaman geçireceğim. :)

Günlük ortalama 2-3 saat civarı oyun oynuyorum. Dolayısıyla 1 tane monitörün, oyuncu monitörü olması fena olmaz düşüncesindeyim. Diğeri standart IPS olabilir. FPS türevi oyunları pek oynamıyorum. Bol aksiyonlu MMORPG oyunları daha çok ilgimi çekiyor. Ara sıra da MOBA türevi oyunlar oynuyorum. Oyun dışında film, video da izliyorum.

Dual setup kuracağım için monitörlerin birbirlerine benzemesi ve monitör standı alacağım için VESA uyumluluklarının olması önemli.

Sistemim:
Gigabyte GeForce 1050 Ti (4 GB OC) Ekran kartı,
Intel i7 6700k işlemci,
64 GB Corsair Vengeance 3000mhz Ram

Bütçem ise;
Oyuncu monitörü için maksimum 3000 TL
Normal monitör için maksimum 2000 TL
şeklinde.

Oyuncu monitörünü ilerde ekran kartım ile beraber değiştirebilirim dolayısıyla 2 sene civarı beni idare etmesi işimi görür. Lakin normal monitör için tekrar tekrar para vermek istemiyorum ve uzun yıllar kullanabileceğim bir monitör olması iyi olur.

Tavsiyelerinizi alabilir miyim?

Şimdiden çok teşekkürler.
 
Son düzenleme:
AOC 24.5" G2590VXQ VGA DP 2XHDMI 1ms 75Hz FreeSync Full HD Gaming Monitör | ITOPYA
Açıkçası monitörün sistemden pahalı olmasını mantıklı görmüyorum. 2 tane bu monitörden alıp kalan 3000TL ile bilgisayarınıza yatırım yapabilirsiniz.

Tavsiye için teşekkürler. Monitörü inceleyeceğim.

Bütçemi maksimum olarak belirttim. Bilgisayarımda şu an için performans konusunda herhangi bir problem yaşamadım aşırı oyun oynamadığım için de ekran kartını 1050 TI olarak seçmiştim. İlerleyen zamanlarda Z170 Gaming Pro Carbon anakartımı güncelledikten sonra işlemciyi i9 olarak güncellemek gibi bir planım var.
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı