Dualboot ile kurulan Ubuntu açılmıyor

wunex

Centipat
Öncelikle herkese merhaba,
Benim bilgisayarımda Windows 10 var ben Ubuntu kurmak istedim USB'ye kurulum dosyasını indirdim Ubuntu'yu kuydum yeniden başlattığımda Windows açıldı sonra PC'yi kapattım BIOS'a girdim Ubuntu görünmüyor.
Daha sonra internetten araştırdım fakat bir sonuca varamadım.

IMG_20231115_122007.jpg

Daha sonra Ubuntu'yu sildim tekrar kurdum ama maalesef işe yaramadı Ubuntu'ya hiçbir şekilde giremedim

Sonra bir program gördüm EasyBCD programa girdiğimde önyükleme menüsü düzenle kısmında sadece Windows vardı Ubuntu görünmüyordu

Hiçbir şekilde düzeltemedim yardımcı olursanız çok sevinirim
Şimdiden herkese teşekkürler.
IMG_20231115_122420.jpg

Diskinize kurulum yaptınız mı? Eğer henüz kurulum yapmadı iseniz, bios ayarlarında 3 nolu seçenek, Kingston usb bellek olmalı. Bilgisayarı 3. nolu seçenek ile başlatın ve kurulumu yapın.

Diskinize kurulum yaptınız mı? Eğer henüz kurulum yapmadı iseniz, bios ayarlarında 3 nolu seçenek, Kingston usb bellek olmalı. Bilgisayarı 3. nolu seçenek ile başlatın ve kurulumu yapın.
Kingston SSD
Toshiba HDD oluyo ben kurulumu HDD ye yaptım şuanda Ubuntu bilgisayara yüklü ama sadece giremiyorum

Peki kurulum yaparken grub'u kurdunuz mu? Eğer grub'u kurdu iseniz, easybcd ile Ubuntu'yu başlatabilirsiniz. Bunu için Easybcd programında Yeni Kayıt Ekle seçeneğini seçin. Başlatılacak disk bölümü olarak, Ubuntu'yu kurduğunuz disk bölümünü gösterin. Böylece Windows başlangıç menüsüne Ubuntu eklenecek.
Yok eğer kurulum yaparken grub'u kurmadı iseniz, bir kez daha kurulum yapın, bu sefer grub'ı kurmaya dikkat edin.
R.png

Örnek resimde, en altta Device for boot loader installation kısmında Ubuntu'yu kurduğunuz disk bölümünün adının olmasına dikkat ederek, kurulumu yapın.
Bilgisayarı hdd'den başlattığınızda Ubuntu açılır. Anladığım kadarıyla Windows ssd üzerinde kurulu. Bilgisayarı sdd üzerinden başlattığınızda da Windows açılır.

Peki kurulum yaparken GRUB'u kurdunuz mu? Eğer GRUB'u kurdu iseniz, EasyBCD ile Ubuntu'yu başlatabilirsiniz. Bunu için EasyBCD programında Yeni Kayıt Ekle seçeneğini seçin. Başlatılacak disk bölümü olarak, Ubuntu'yu kurduğunuz disk bölümünü gösterin. Böylece Windows başlangıç menüsüne Ubuntu eklenecek.
Yok eğer kurulum yaparken GRUB'u kurmadı iseniz, bir kez daha kurulum yapın, bu sefer GRUB'ı kurmaya dikkat edin.
Eki Görüntüle 2015985
Örnek resimde, en altta Device for boot loader installation kısmında Ubuntu'yu kurduğunuz disk bölümünün adının olmasına dikkat ederek, kurulumu yapın.
Bilgisayarı HDD'den başlattığınızda Ubuntu açılır. Anladığım kadarıyla Windows SSD üzerinde kurulu. Bilgisayarı SSD üzerinden başlattığınızda da Windows açılır.

Bilgisayarı HDD üzerinden başlattım fakat Ubuntu açılmadı.
EastBCD'de dediğiniz şeyi akşam denicem

Peki grub'u nasıl kurabilirim

Ubuntu'yu kurarken disk seçim ekranında en altta grub'un kurulacağı yeri seçiyorsunuz. Gerisini kurulum programı hallediyor.

Ubuntu'yu kurarken disk seçim ekranında en altta grub'un kurulacağı yeri seçiyorsunuz. Gerisini kurulum programı hallediyor.
Onu HDD olarak seçtim swap alanı ve ext4 alanını seçmiştim

Peki kurulum yaparken grub'u kurdunuz mu? Eğer grub'u kurdu iseniz, easybcd ile Ubuntu'yu başlatabilirsiniz. Bunu için Easybcd programında Yeni Kayıt Ekle seçeneğini seçin. Başlatılacak disk bölümü olarak, Ubuntu'yu kurduğunuz disk bölümünü gösterin. Böylece Windows başlangıç menüsüne Ubuntu eklenecek.
Yok eğer kurulum yaparken grub'u kurmadı iseniz, bir kez daha kurulum yapın, bu sefer grub'ı kurmaya dikkat edin.
Eki Görüntüle 2015985
Bilgisayarı hdd'den başlattığınızda Ubuntu açılır. Anladığım kadarıyla Windows ssd üzerinde kurulu. Bilgisayarı sdd üzerinden başlattığınızda da Windows açılır.
easyBCD'de yani kayıt ekle bölümünde sadece windows ekleyebiliyoruz ubuntu olmuyo kapalı gözüküyo

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı