Dualboot ile macOS ve Windows nasıl kurulur?

Hocam video o hali bulunuyor mu? Karışık geldi biraz zor anlıyorum böyle şeyleri basit anlatımı olursa sevinirim ilk defa yapıyorum.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Oyunlarda NVIDIA GPU daha sağlam performans verir doğal olarak. Yine'de denemek için USB'ye yazdırıp boot edip deneyeceksin direkt. Video ile aynı mantık.

BalenaEtcher ile Monterey kuruyordum ancak USB diskime bir disk yerleştirmemi söyledi nasıl düzeltebilirim ne yapmam lazım?

Bir görsel yolla bakalım. EFI işini ayarladın mı?

Hepsini yaptım her şey tamam ancak şu an install macOS gibi bir şey yok ayrıca Windows'a girerken bir sorun oluştuğundan pininiz kullanılamıyor diyor pinimide değişemiyorum.

Hepsini yaptım her şey tamam ancak şu an install macOS gibi bir şey yok ayrıca Windows'a girerken bir sorun oluştuğundan pininiz kullanılamıyor diyor pinimide değişemiyorum.

Şu an Windows şifresini ayarlayıp giriş yaptım ama macOS indiremedim. Şimdi tekrar yapıp atacağım.

Bir görsel yolla bakalım. EFI işini ayarladın mı?

1739979588512.png

İndirdikten sonra başka bir benzer hata veriyor indirince atacağım.

Bir görsel yolla bakalım. EFI işini ayarladın mı ?
1739981118920.png

Son düzenleme:
Farklı bir biçimde formatladıysan böyle olmuştur. USB'yi eski haline getirmek için:

Win+R
diskpart

Kod:
list disk
select disk X
clean
convert mbr
create partition primary
format fs=FAT32 label="USB" quick

select disk X yazan yerde list disk komutu ile aldığın USB'nin disk numarası (örnek: 3) gelecek.
format fs=FAT32 yazan yerde istiyorsan exFAT ile biçimlendirme de yapabilirsin.

Önerilen Hackintosh yöntemi:
OpenCore bootloader aracında Utilities/macrecovery/macrecovery.py dosyasını kullanarak yaklaşık 1 GB boyutunda olan macOS dosyalarını indirebilirsin.
İndirdiğin com.apple.recovery.boot klasörünü USB'ye atarsın.

Moderatör arkadaşın attığı EFI dosyalarından uyumlu olanı indirip onu da USB'ye atarsın, tamam.

(Standart şartlarda EFI klasörü için sistemine uyumlu Kext dosyalarını kendin indirip, SSDT dosyalarını kendin oluşturup, config.plist dosyasını kendi bilgisayarına göre düzenlemen daha yararlı olur ama yapması kolay değil.)

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı