DualSense 5 mi yoksa DualShock 4 mü?

Uyumluluk haricinde çok bir fark yok ama deneyimlediğim kadarıyla Xbox kolları daha hafif ve oyunda tuşlara ulaşması daha kolay ayrıca en büyük fark oyunlarda orijinal PlayStation kolu bağlasan bile tuşların Xbox tuşu olarak kalması bunu düzeltmek içinde her oyun için ayar falan yapman gerekiyor bence bununla uğraşmak yerine direkt Xbox kolunu yapıştır gitsin. Bu arada Xbox kolları pilli olduğu için 4 tane şarj edilebilir pil almayı unutma 2'si kola takılıyken kalan 2'si şarj olur.

Evet Xbox kollarının en büyük dezavantajı da bu pile ihtiyaç duyması onun için de Xbox ayrı bir aparat ile birlikte batarya satıyor kablo taktığın zaman bataryasını şarj edebiliyorsun. O hali daha rahat ama ben ihtiyaç duymadım pillerin şarjı bittiği zaman kabloyla devam ediyorum.

PS5 DualSense, PS4 DualShock. Bir DualSense kullanıcısı olarak şunları söyleyebilirim ki:
Oyunlar Steam üzerinden oynanacak ise, bazı oyunlarda DualSense'in adaptive feedback özelliğini bile kullanabilirisin.
Daha güncel bir kol ve sürekli yazılım desteği de alıyor. (DualShock'a göre)
PlayStation'ın da PC'ye özel, kontrolcüsü için bir uygulama getireceği söylentiler arasında ama sadece söylenti.
Steam dışındaki oyunlar için DSX adlı bir uygulama kullanıyorum.
DSX veya benzeri bir uygulama olmadan Epic ve Game Pass'teki oyunları oynayamıyorsunuz. (Çok nadir birkaç oyun var)
Xbox kontrolcüsünü kullanmadım ama PC için daha uygun olacağı görüşündeyim, nitekim DSX kullansanız bile Steam dışı oyunlarda, Xbox kontrolcüsünü simüle ettiğiniz için (DSX ve benzeri uygulamalar ile) oyunun UI ında Xbox kontrolcüsünün simgeleri görünüyor. Bu da tahmin edeceğiniz üzere karmaşıklığa sebep olabiliyor.

Uyumluluk haricinde çok bir fark yok ama deneyimlediğim kadarıyla Xbox kolları daha hafif ve oyunda tuşlara ulaşması daha kolay ayrıca en büyük fark oyunlarda orijinal PlayStation kolu bağlasan bile tuşların Xbox tuşu olarak kalması bunu düzeltmek içinde her oyun için ayar falan yapman gerekiyor bence bununla uğraşmak yerine direkt Xbox kolunu yapıştır gitsin. Bu arada Xbox kolları pilli olduğu için 4 tane şarj edilebilir pil almayı unutma 2'si kola takılıyken kalan 2'si şarj olur.

Cevabınız için çok teşekkür ederim ilk öncelikle. Genellikle hep DualSense 4 gördüğüm ve kullandığım için DualSense sıcak bakmıştım. Xbox daha öncesinde hiç kullanmadım. Titreşim özellikleri veya feedback özellikleri hepsi aynı mı? Hangi siteden almamı önerirsiniz? Saçma sorular sormuş olabilirim lütfen cahilime verin sizlerden bilgi almak amaçlı rahatsız ediyorum.

@dlphnsea
@727930 @170981 @ircoas
@mAsterI

Cevabınız için çok teşekkür ederim ilk öncelikle. Genellikle hep DualSense 4 gördüğüm ve kullandığım için DualSense sıcak bakmıştım. Xbox daha öncesinde hiç kullanmadım. Titreşim özellikleri veya feedback özellikleri hepsi aynı mı? Hangi siteden almamı önerirsiniz? Saçma sorular sormuş olabilirim lütfen cahilime verin sizlerden bilgi almak amaçlı rahatsız ediyorum.

@dlphnsea @masterı @727930 @170981 @ircoas

Titreşim olarak DualSense'de haptic titreşim motoru var galiba tam emin değilim. DS4'ün titreşim motoru çok kötü elinde motor gidonu tutuyormuşsun gibi hissettiriyor Xbox 8. nesilin titreşimi de gidondan biraz daha iyi 9. nesilde titreşim kaliteli hissettiriyor. DualSense'i denediğimde titrediğini hatırlamıyorum. Feedback dediğin titreşim geri dönüşüyse 9. nesilde güzel diyebilirim. Haricinde tuşa bastığında oyundaki algılama süresinden bahsediyorsan 8. nesil ile DS4 arasında PC de büyük farklar vardı DS4 bazen algılamıyordu aradaki aracı programdan dolayı 9. nesilde ise aradaki gecikme anlaşılmıyor bile diyebilirim. DualSense'de PS5 de bayağı iyi çalışıyordu PC de kullanan arkadaşım ise gayet yeterli olduğunu söyledi. Kendisi gecikme hissetmediğini söylemişti (arkadaşımın Xbox kontrolcüsü yok) almak için Hepsiburada Trendyol gibi sitelerde Hepsiburada veya Trendyol satıcılarında olması lazım Xbox kontrolcüsü DualSense almayı hiç denemedim ve düşünmedim o yüzden bilmiyorum. 9. nesil olup olmadığını nasıl anlayacağım diye sorarsan kontrolcünün ortasında Xbox tuşu haricinde 3 tuş olması lazım.

Titreşim özelliği açısından birbirlerini aratacak kadar fark yoktur muhtemelen. Feedback sadece dualsense te var. Fiyat olarak ise genelde bir ürün almadan akakçe den bakarım. Şuanda 1950 tl den başlıyor(xbox 9.nesil). Satıcıların yorumlarına bakılarak karar verilebilir.

Son düzenleme:

@dlphnsea
@727930 @170981 @ircoas
@mAsterI

Eğer Xbox resmi sitesinde satılıyorsa oradan satılmıyorsa Amazon'dan almanızı öneririm kullandığım kadarıyla Xbox 9. nesil kolunda L1-L2 tuşlarında titreşimler var ve onun dışında direkt kolun kendisinde titreşim var. Başta bana titreşim seviyesi düşük gelse de bence pil ömrünü korumak için gayet yeterli düzeyde. Tabii yeni çıkmış PlayStation koluyla karşılaştırılamaz geri dönüş özellikleri fakat PlayStation'un geri dönüş özelliklerini tam anlamıyla kullanabilen oyun sayısı piyasada yok denecek kadar az. Kısaca kolun ergono misine, rahatlığına ve kullanıcı ömrüne bakıyosanız Xbox kolunu tercih edebilirsiniz fakat illa geri dönüş özellikleri çok iyi olsun diyorsanız PlayStation koluna yönelmesiniz ama dediğim gibi PlayStation'un yeni kolundaki geri dönüş özelliklerini kullanabilen oyun sayısı çok az. Ayrıca bilgisayarınıza takacağınız için DualSense PlayStation 5'teki gibi çalışır mı yoksa geri dönüş özellikleri eksik mi çalışır emin değilim.

Bilgisayarda DualSense kullanıyorum ve uyumluluk acısından hcıbrı sorun yasamadım Steam'dekı butun oyunlarda calısıyor Epic Games'de ya da Xbox gıbı platformlarda kullanmak ıcınde DSX uygulamasını alabılırsın uygulama ıcınde birçok ayar mevcut triger modunu degıstırme, RGB ayarları, tıtresım ayarları, touchpadi acmak gibi bu arada triger ozellıgını desteklemeyen oyunların bazılarında mod var ornek oyunlar ıse GTA 5 RDR 2 Forza Horizon 4 ve 5 assette Corsa mod kurarak sıkıntısız bır sekılde adaptive triger ozellıgını kullanabılıyorsun aşağıda bıraktıgım sıtede ısmı gecen oyunlarda da haptic feedback ve adaptive triggers ozellıklerını mod kurmadan kullana bılıyorsun.

@dlphnsea
@727930 @170981 @ircoas
@mAsterI
Xbox da haptic triggers ve feedback yok. Dualsense de Yeni çıkan çoğu oyunda bunlara destek var. Dualsense desteklemeyen oyunlarda dsx kullanabilirsin.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı