DualSense 5 vs Xbox 9.Nesil Controller

@Ahmed.arif

Hocam yurt içi sitelerde yok sanırım bu ürün. Benim açımdan sıkıntı çıkmazda malum ailenin izniyle alıyorum o yüzden böyle yurt dışı alışverişe hayatta güvenmezler.

Siz olsanız Souls oyunları oynayan biri için benim söylediğim gamepadlerden hangisini önerirdiniz?

PC için bu iki Gamepad'den birini almayı düşünüyorum şu an dulasense 5 internette en ucuzu 2300 küsur TL Xbox ise 1900 küsur TL sizce hangisini almak daha mantıklı? Ağırlıklı olarak souls oyunları oynayacağım Elden Ring ve Sekiro gibi.

Xbox daha çok uyumlu PC ile DualSense daha az destekliyor xboxa göre.

Kablolu hocam bu attığınız. O fiyatı kabloluya vermek mantıksız olur gibi.

Xbox daha çok uyumlu PC ile DualSense daha az destekliyor xboxa göre.

Hocam onun farkındayım ama teknoloji olarak bazı oyunlarda adapptive trigger özelliği falan çok iyi diyorlar o aklımı çeliyor.

Bir de mesela Dulasense özellikleri tam olarak PC de kullanılamıyor diyorsunuz kullanılmasa bile kullanılmadığı hali ile Xbox Controller ile aynı özellikleri göstermiyor mu?

Yıllardır logitech 310,710 kullanmış biri olarak benim de aklımı çeldi bu sorular ama sonunda gidip dualsense siparişi verdim.

İki kontrolcüyü de kullanmış biri olarak söylüyorum ki; DualSense ile uyumluluk sorunu yaşamadım. Yardımcı programlar var ve Xbox kontrolcüsü nerede çalışıyor ise DualSense orada çalıştı. Ama gel gelelim senin oynama tarzına, DualSense ile bazı hareketleri yapması zor oluyor. Xbox'ta daha rahat diyebilirim. Yahu ne alakası var dersen kendi deneyimlerinden yola çıkarak bazı oyunlarda analog tuşlar paralel olduğu için parmak konumlandırma da sıkıntı yaşadım. Bazı ayarlar yaprak geri bildirim titreşimleri ve tetik sertliği ayarı yapılabiliyor. Şarj edilebilir olduğu için uzaktan oynayabilirsin pil derdi yok. Xbox ergonomi olarak çok daha iyi daha hafif ve tuş düzeni bence daha iyi uzaktan oynamak için pil takmanız gerekiyor. Ben yanıma bir powerbank koyup oynuyorum. Kısacası tak çalıştır olsun ergonomik olsun diyorsan Xbox. Ek özellikler olsun bataryalı olsun ileride PS5 alırım yatırım olsun diyorsan DualSense al. Ama şunu bil ikisi de güzel ikisi de üzmez.

İki kontrolcüyü de kullanmış biri olarak söylüyorum ki; DualSense ile uyumluluk sorunu yaşamadım. Yardımcı programlar var ve Xbox kontrolcüsü nerede çalışıyor ise DualSense orada çalıştı. Ama gel gelelim senin oynama tarzına, DualSense ile bazı hareketleri yapması zor oluyor. Xbox'ta daha rahat diyebilirim. Yahu ne alakası var dersen kendi deneyimlerinden yola çıkarak bazı oyunlarda analog tuşlar paralel olduğu için parmak konumlandırma da sıkıntı yaşadım. Bazı ayarlar yaprak geri bildirim titreşimleri ve tetik sertliği ayarı yapılabiliyor. Şarj edilebilir olduğu için uzaktan oynayabilirsin pil derdi yok. Xbox ergonomi olarak çok daha iyi daha hafif ve tuş düzeni bence daha iyi uzaktan oynamak için pil takmanız gerekiyor. Ben yanıma bir powerbank koyup oynuyorum. Kısacası tak çalıştır olsun ergonomik olsun diyorsan Xbox. Ek özellikler olsun bataryalı olsun ileride PS5 alırım yatırım olsun diyorsan DualSense al. Ama şunu bil ikisi de güzel ikisi de üzmez.

Fikirleriniz için teşekkürler hocam. Sanırım en mantıklısı her ne kadar dulasense için içim gitsede Xbox almak olacak. Arada 400TL'lik bir fiyat farkı var ve sanırım Souls oyunları içinde Xbox kontrolcüsü çok daha iyi.

Hocam bende sizin gibi souls oyunları oynayan biri olarak kesinlikle dualsense kendimde kullanıyorum inanılmaz rahat bir deneyim hocam.

8BİT do güzel görünüyor arkadaş önermiş alınabilir bence, ben DualSense kullanıyorum 3.yılını tamamlamak üzere hala taş gibi çalışıyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı