DualSense bağlı olmasına rağmen Xbox kontrolleri gözüküyor

İşletim sistemi
Windows 11

Hypnamed

Hectopat
Katılım
31 Mayıs 2020
Mesajlar
108
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhabalar, bir kaç gün önce DualSense aldım ve yanında sipariş verdiğim Bluetooth adaptörü gelene kadar kablolu kullandım ve hiçbir sorun yoktu. Şimdi Bluetooth ile bağlandığımda oyunlarda Steam Input olayını açmadığım sürece kol çalışmıyor, açtığımda da kontroller Xbox'a uygun olarak gözüküyor. Bunu nasıl çözebilirim? Kabloyla kullan demeyin onu zaten ben de biliyorum amacım kablosuz bir şekilde kullanabilmek.
 
Destekleyen oyun var, desteklemeyen oyun var. Destekleyen oyunlarda kabloyla kullanmak zorundasın. Desteklemeyen oyunlarda xbox olarak yine tanıtmak zorundasın.

DualShock destekleyen bir oyunda DS4Windows, DSX gibi programlarla emülasyon ile kablosuz kullanırsın. Fakat bu adaptive trigger vs. Sony getirmeden şu an mümkün değil kablosuz kullanmak.
 
"Destekleyen oyunlarda kabloyla oynamak zorundasın"? Çıkalı 2.5+ sene olmasına rağmen kontrolcüyü tam fonksiyon bir şekilde kablosuz olarak kullanamıyor muyum yani?
 
Burada belirtilen oyunları kablolu şekilde veyahut dsx desteği ile ayarlar yaparak adaptive trigger'ı kullanabilirsin. Onun harici 2020 yılından önceki oyunlar için Pontif arkadaşın belirttiği gibi DS4windows ya da Dsx gibi program olmadan kontrolcüyü yine kullanabilirsin ancak tuş dizilimini xbox'a göre gösterir. Çıkalı 2.5 seneden fazla olsa da konsol için yapılan bir aygıt bu, yeni yeni pc oyunları için destek geliyor.
Eksik veya yanlışım varsa bilen arkadaş düzeltsin lütfen.
 

Geri
Yukarı